Duits Portugees Vertalen


Duits Portugees Tekst Vertaling

Duits Portugees Vertaling van zinnen

Duits Portugees Vertalen - Portugees Duits Vertalen


0 /

    
Bedankt voor je feedback!
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Laat de scanner de microfoon gebruiken.


Vertaling Afbeelding;
 Portugees Vertaling

VERGELIJKBARE ZOEKOPDRACHTEN;
Duits Portugees Vertalen, Duits Portugees Tekst Vertaling, Duits Portugees Woordenboek
Duits Portugees Vertaling van zinnen, Duits Portugees Vertaling van het woord
Vertalen Duits Taal Portugees Taal

ANDERE ZOEKOPDRACHTEN;
Duits Portugees Stem Vertalen Duits Portugees Vertalen
Academisch Duits naar Portugees VertalenDuits Portugees Betekenis van woorden
Duits Spelling en lezen Portugees Duits Portugees Zin Vertaling
Correcte vertaling van lang Duits Tekst, Portugees Vertalen Duits

"" vertaling werd getoond
De hotfix verwijderen
Selecteer de tekst om de voorbeelden te zien
Is er een vertaalfout?
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
U kunt reageren
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Er is een fout opgetreden
Fout opgetreden.
Sessie beëindigd
Vernieuw de pagina. De tekst die u hebt geschreven en de vertaling ervan zullen niet verloren gaan.
Lijsten konden niet worden geopend
Çevirce, kon geen verbinding maken met de database van de browser. Als de fout vele malen wordt herhaald, gelieve Informeer het ondersteuningsteam. Houd er rekening mee dat lijsten mogelijk niet werken in de incognitomodus.
Start uw browser opnieuw op om de lijsten te activeren

Als u op zoek bent naar een manier om te communiceren met internationale klanten, of als u hulp nodig hebt bij het vertalen van een belangrijk document van het Duits naar het Engels, dan kunnen Duitse vertaaldiensten u helpen. Duits is een essentiële taal in Europa, zowel voor zakelijke als persoonlijke communicatie. Het wordt gesproken door miljoenen mensen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg, evenals in delen van België, Italië, Frankrijk en andere landen. Daarom is er veel vraag naar nauwkeurige Duitse vertaaldiensten.

Als het gaat om Duitse vertaaldiensten, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Eerst moet u het doel van de vertaling bepalen en de beste vertaaldienstverlener selecteren. Een juridisch document vereist bijvoorbeeld een ander type vertaling dan een startpagina op een website. Een gerenommeerde vertaaldienstverlener moet vertalers kunnen leveren die ervaring hebben met het specifieke type Vertaling dat u zoekt. Het is ook belangrijk om het verschil tussen Vertaling en lokalisatie te begrijpen. Vertaling houdt in dat de Betekenis van een tekst nauwkeurig van de ene taal naar de andere wordt overgedragen, terwijl lokalisatie rekening houdt met regionale en culturele verschillen die relevant kunnen zijn voor de vertaling.

Bij het selecteren van een Duits Vertaler, is het essentieel om te zoeken naar iemand met ervaring met het vertalen van documenten van Duits naar Engels. Professionele vertaaldiensten moeten basisproeflezen en bewerken omvatten om ervoor te zorgen dat het vertaalde document nog steeds nauwkeurig, duidelijk en in overeenstemming met de oorspronkelijke bron is. Bij het selecteren van een vertaaldienstverlener is het belangrijk om referenties en kwalificaties te controleren, evenals om ervoor te zorgen dat de vertaler bekend is met Duitse dialecten en omgangstaal.

Als het gaat om het vertalen van Duitse documenten, is het ook essentieel om aandacht te besteden aan specifieke opmaakvereisten. Als een document gespecialiseerde opmaak bevat, zoals tabellen en lijsten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze correct zijn opgemaakt in de vertaling. Dit helpt ervoor te zorgen dat de informatie duidelijk en leesbaar wordt gepresenteerd in de vertaalde versie.

Door de tijd te nemen om de juiste Duitse vertaaldiensten te selecteren, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun documenten nauwkeurig worden vertaald en kostbare fouten voorkomen. Professionele vertalers met ervaring in Duits-Engelse vertalingen kunnen ervoor zorgen dat documenten duidelijk en nauwkeurig worden vertaald, waardoor een efficiënte communicatie met internationale klanten en partners wordt vergemakkelijkt.
In welke landen wordt de Duitse taal gesproken?

Duits is de officiële taal van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Luxemburg en Zuid-Tirol in Italië. Het is ook een officiële taal in België (in het Vlaamse gebied), Noordrijn-Westfalen en andere delen van Duitsland. Duits wordt ook gesproken in delen van Oost-Europa, zoals Elzas en Lotharingen in Frankrijk, bepaalde provincies in Polen, Zuid-Jutland in Denemarken, Silezië in Tsjechië en sommige grensgebieden in Nederland en Hongarije. Bovendien is Duits een erkende minderheidstaal in delen van Italië, Roemenië, Kazachstan en Namibië.

Wat is de geschiedenis van de Duitse taal?

De Duitse taal maakt deel uit van de Indo-Europese taalfamilie en is een van de oudste talen in Europa. Men denkt dat het afkomstig is van het Proto-Germaans, een oude taal die door de Germaanse volkeren van Noord-Europa werd gesproken. Tegen de 2e eeuw na Christus was het uitgegroeid tot verschillende verschillende dialecten, die door de eeuwen heen bleven evolueren.
In de 9e eeuw werden de Germaanse stammen verenigd onder Karel de grote en hun taal begon te ontstaan als een standaardvorm van communicatie. In de 11e eeuw ontstonden twee variëteiten van het Oudhoogduits als de primaire taal van Literatuur, Literatuur en cultuur; Middenhoogduits in de bovenste regio ' s van de Rijn en boven-Saksen, en boven-Duits in Beieren en Oostenrijk.
In de 14e eeuw hielp de uitvinding van de drukkunst en de opkomst van de drukpers de taal te standaardiseren en leidde tot de publicatie van werken als "Grimm' s Law", die regels vaststelde voor het schrijven en spreken van de taal.
Tijdens het tijdperk van verkenning en verlichting begon de ontwikkeling van het moderne Duits met de introductie van nieuwe woordenschat en een vereenvoudigde grammatica. In de 19e eeuw werd de Duitse taal gecodificeerd, waarbij zowel Midden-als boven-Duitse dialecten de officiële taal van het land werden. De taal blijft zich vandaag de dag ontwikkelen en evolueren en is een van de meest gesproken talen ter wereld.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Duitse taal?

1. Martin Luther (1483-1546): Martin Luther was verantwoordelijk voor het creëren van de basis van de moderne Duitse taal door de Bijbel in het Duits te vertalen en een nieuwe vorm van schrijven te ontwikkelen die de twee belangrijkste Duitse dialecten van die tijd gebruikte: boven-Duits en Nedersaksisch. Zijn invloed is nog steeds voelbaar in de structuur en spelling van de Duitse taal.
2. Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832): Goethe was een beroemde dichter, toneelschrijver en romanschrijver die werkte aan het verenigen van de verschillende dialecten van het Duits in één gestandaardiseerde taal. Hij bedacht ook veel Duitse woorden zoals" schadenfreude"," weltschmerz "en"landsknecht". Tot op de dag van vandaag worden zijn werken nog steeds bestudeerd door Duitstaligen over de hele wereld.
3. Heinrich Himmler (1900-1945): Himmler was een invloedrijke Nazi-ambtenaar die sterk bijdroeg aan de ontwikkeling van de Duitse taal. Hij stond bekend om het bedenken van nieuwe woorden en het geven van oude nieuwe betekenissen om ervoor te zorgen dat ze bij de Nazi-ideologie pasten, waardoor het langdurig zou zijn, zelfs na de val van het regime.
4. Ulrich Ammon (1937-2006): Ammon was een taalkundige die de ontwikkeling van de Duitse taal in de loop van de tijd bestudeerde. Hij schreef grammaticaboeken en leerboeken, richtte De organisatie Deutsche Sprache e.V. op en was van 1982 tot 2006 voorzitter van de Vereniging voor Wetenschappelijk Onderzoek en documentatie van de Duitse taal.
5. Fritz (Frederic) Kempe( 1945): Kempe is een Duitse taalkundige die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Duitse taal, met name in termen van syntaxis. Hij heeft tal van boeken geschreven over de Duitse syntaxis en zijn theorieën hebben een grote invloed gehad op de manier waarop de Duitse taal op scholen wordt onderwezen.

Hoe is de structuur van de Duitse taal?

De structuur van de Duitse taal kan worden omschreven als een fusietaal. Dit betekent dat het elementen van zowel analytische als synthetische talen gebruikt, waardoor de vervoegingen, meervoudswoorden en declinaties worden gevormd door meerdere delen van woorden te combineren. Bovendien heeft het Duits vier hoofdgevallen (nominatief, accusatief, datief en genitief), en werkwoorden worden geconjugeerd volgens persoon, getal en stemming.

Hoe leer je de Duitse taal op de meest correcte manier?

1. Dompel jezelf onder: de beste manier om Duits te leren is om je er zoveel mogelijk in te verdiepen. Probeer in het Duits met mensen te communiceren, Duitse televisie en films te kijken en naar de Duitse radio te luisteren. Breng tijd door met moedertaalsprekers van het Duits en voer gesprekken met hen in het Duits.
2. Koop een goed Duits leerboek: een goed leerboek kan je helpen met grammatica en woordenschat, en kan je oefeningen geven om te oefenen wat je leert.
3. Oefen je uitspraak: Uitspraak is de sleutel om begrepen te worden. Als je nieuwe woorden en zinnen leert, zorg er dan voor dat je je uitspraak oefent totdat je er zeker van bent.
4. Gebruik online bronnen: er zijn veel geweldige online tools om je te helpen Duits te leren. Zoek naar websites en apps die interactieve oefeningen, audio-opnames van moedertaalsprekers van het Duits en andere bronnen bieden om u te helpen leren en oefenen.
5. Maak gebruik van technologie: er zijn allerlei apps, podcasts en andere op technologie gebaseerde bronnen om u te helpen uw taalvaardigheden te verbeteren. Probeer een of meer van deze regelmatig te gebruiken, om je taalstudies een technologische boost te geven.
6. Word lid van een Taaluitwisselingsprogramma: Taaluitwisselingsprogramma ' s zijn uitstekende mogelijkheden om te oefenen met het spreken met moedertaalsprekers van het Duits en uw uitspraak te verbeteren.

Portugees is een Romaanse taal die door ongeveer 250 miljoen mensen over de hele wereld wordt gesproken. Het is de officiële taal van Portugal, Brazilië, Angola, Mozambique, Kaapverdië en andere landen en gebieden.

Voor bedrijven en particulieren die documenten of websites moeten maken die door portugeessprekenden kunnen worden begrepen, kan Portugese vertaling een waardevolle troef zijn. Professionele Portugese vertalers moeten een uitstekende kennis van zowel het Engels als het Portugees bezitten om nauwkeurige vertalingen te kunnen produceren.

Naast het feit dat ze tweetalig zijn, moeten professionele Portugese vertalers ook een grondig begrip hebben van de Portugese cultuur, slang en dialecten. Dit zal hen helpen ervoor te zorgen dat vertalingen accuraat, natuurlijk en vrij van culturele misverstanden zijn. De vertaler moet ook bekend zijn met de terminologie die in zijn specifieke sector wordt gebruikt.

Bij het inhuren van een Portugese vertaler is het belangrijk om referenties en voorbeelden van hun werk te vragen. Zorg ervoor dat u op zoek bent naar tekenen van een kwaliteitsproduct, zoals de juiste grammatica, grammatica en syntaxis, nauwkeurigheid in betekenis en toon en culturele geschiktheid.

Voor vertaalprojecten van elke omvang is een betrouwbaar vertaalbeheersysteem essentieel. Dit stelt projectmanagers in staat om taken toe te wijzen aan verschillende vertalers, de voortgang bij te houden en consistentie te behouden in alle vertaalde documenten. Geautomatiseerde vertaalkwaliteitsborgingstools helpen ook bij het beoordelen en controleren van vertalingen op nauwkeurigheid, zodat er geen fouten worden gemaakt.

Door gebruik te maken van bronnen zoals betrouwbare taalkundigen, ervaren vertalers en geautomatiseerde oplossingen voor kwaliteitsborging, kunnen bedrijven en particulieren ervoor zorgen dat de Portugese vertalingen die zij produceren nauwkeurig, consistent en van de hoogste kwaliteit zijn.
In welke landen wordt de Portugese taal gesproken?

De Portugese taal wordt gesproken in Portugal, Angola, Mozambique, Brazilië, Kaapverdië, Oost-Timor, Equatoriaal-Guinea, Guinee-Bissau, Macau (China) en São Tomé en Príncipe.

Wat is de geschiedenis van de Portugese taal?

De Portugese taal is een van de Romaanse talen en de oorsprong ervan gaat terug tot de vroege Middeleeuwen, na de val van het Romeinse Rijk. Men denkt dat het is geëvolueerd uit het vulgair Latijn, hoewel het voor het eerst werd gedocumenteerd in de vorm van Galicisch-Portugees, een middeleeuwse Romaanse taal die werd gesproken in delen van het huidige Noordelijke Portugal en Galicië in het noordwesten van Spanje.
Als gevolg van de vorming van het Koninkrijk Portugal in 1139 en de daaropvolgende christelijke herovering van het Iberisch Schiereiland, verspreidde het Galicisch-Portugees zich geleidelijk naar het zuiden langs het schiereiland en kreeg invloed in de regio van wat vandaag bekend staat als Portugal. In de 16e eeuw werd het Portugees de officiële taal van het Portugese Rijk, dat zijn bereik uitbreidde naar andere delen van de wereld. Dit leidde tot de vestiging van Portugezen in Brazilië, de Afrikaanse koloniën, Oost-Timor, Macau, Oost-Afrika en India.
Tegenwoordig is Portugees de moedertaal van ongeveer 230 miljoen mensen, waardoor het de achtste meest gesproken taal ter wereld is. Het is een officiële taal van negen landen, waaronder Brazilië en Portugal.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Portugese taal?

1. Luís de Camões (1524-1580) - beschouwd als de grootste dichter van Portugal, schreef hij het epische meesterwerk Os Lusíadas, dat tot op de dag van vandaag een integraal onderdeel is van de Portugese literatuur en cultuur.
2. João de Barros (1496 – 1570) - zijn werk Décadas da Ásia en zijn vertaling van Homerus ' Odyssee zijn belangrijke mijlpalen van de Portugese taal.
3. António Vieira (1608-1697) - predikant, diplomaat, redenaar en schrijver, zijn werken zijn monumentale bijdragen aan de Portugese taal en cultuur.
4. Gil Vicente (1465 - 1537) wordt beschouwd als de vader van het Portugese Theater, zijn toneelstukken revolutioneerden de taal en maakten de weg vrij voor de moderne Portugese literatuur.
5. Fernando Pessoa (1888-1935)-de meest invloedrijke Portugees-talige dichter van de 20e eeuw en een van de belangrijkste literaire figuren aller tijden. Zijn poëzie en proza blijven ongeëvenaard door hun inzicht en diepte.

Hoe is de structuur van de Portugese taal?

De structuur van de Portugese taal is relatief eenvoudig. Het volgt een Subject-Verb-Object (SVO) woordvolgorde en gebruikt een vrij eenvoudig systeem van werkwoordvervoegingen en naamwoorddeclinaties. Het is een gebogen taal, wat betekent dat zelfstandige naamwoorden, bijvoeglijke naamwoorden, artikelen en voornaamwoorden van vorm veranderen afhankelijk van hun functie in een zin. Het Portugees heeft ook een complex systeem van tijden en stemmingen om verschillende aspecten van de tijd uit te drukken. Bovendien bevat de taal een aantal zeer duidelijke lexische patronen die het een unieke smaak geven.

Hoe leer je de Portugese taal op de meest correcte manier?

1. Vind een goede Portugees-taalcursus: zoek naar cursussen die worden gegeven door ervaren, gekwalificeerde leraren, zodat u het meeste uit uw leerervaring kunt halen.
2. Vind online bronnen: Gebruik online bronnen zoals YouTube-video ' s, podcasts en websites om je te helpen Portugees te leren.
3. Oefen met het spreken van Portugees met moedertaalsprekers om uw uitspraak en begrip van de taal te verbeteren.
4. Neem lessen met een moedertaalspreker: huur een moedertaaldocent Portugees in om je te helpen Portugees sneller te leren.
5. Dompel jezelf onder in de Portugese cultuur: bezoek Portugees sprekende landen, lees Portugese boeken en tijdschriften, kijk films in het Portugees en woon sociale evenementen bij om je begrip van de taal verder te ontwikkelen.
6. Studeer regelmatig: maak tijd vrij om regelmatig Portugees te studeren en houd je aan een schema om gemotiveerd te blijven en vooruitgang te boeken.


LINK;

Maken
De nieuwe lijst
De gemeenschappelijke lijst
Maken
Verplaatsen Verwijderen
Kopiëren
Deze lijst is niet langer bijgewerkt door de eigenaar. U kunt de lijst naar uzelf verplaatsen of toevoegingen doen
Bewaar het als mijn lijst
Uitschrijven
  Abonneren
  Ga naar de lijst
   Maak een lijst
   Opslaan
   De lijst hernoemen
   Opslaan
   Ga naar de lijst
    Lijst kopiëren
     Lijst delen
     De gemeenschappelijke lijst
     Sleep het bestand hier
     Bestanden in jpg, png, gif, doc, docx, pdf, xls, xlsx, ppt, pptx formaat en andere formaten tot 5 MB