Engels Khmer Vertalen


Engels Khmer Tekst Vertaling

Engels Khmer Vertaling van zinnen

Engels Khmer Vertalen - Khmer Engels Vertalen


0 /

    
Bedankt voor je feedback!
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Laat de scanner de microfoon gebruiken.


Vertaling Afbeelding;
 Khmer Vertaling

VERGELIJKBARE ZOEKOPDRACHTEN;
Engels Khmer Vertalen, Engels Khmer Tekst Vertaling, Engels Khmer Woordenboek
Engels Khmer Vertaling van zinnen, Engels Khmer Vertaling van het woord
Vertalen Engels Taal Khmer Taal

ANDERE ZOEKOPDRACHTEN;
Engels Khmer Stem Vertalen Engels Khmer Vertalen
Academisch Engels naar Khmer VertalenEngels Khmer Betekenis van woorden
Engels Spelling en lezen Khmer Engels Khmer Zin Vertaling
Correcte vertaling van lang Engels Tekst, Khmer Vertalen Engels

"" vertaling werd getoond
De hotfix verwijderen
Selecteer de tekst om de voorbeelden te zien
Is er een vertaalfout?
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
U kunt reageren
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Er is een fout opgetreden
Fout opgetreden.
Sessie beëindigd
Vernieuw de pagina. De tekst die u hebt geschreven en de vertaling ervan zullen niet verloren gaan.
Lijsten konden niet worden geopend
Çevirce, kon geen verbinding maken met de database van de browser. Als de fout vele malen wordt herhaald, gelieve Informeer het ondersteuningsteam. Houd er rekening mee dat lijsten mogelijk niet werken in de incognitomodus.
Start uw browser opnieuw op om de lijsten te activeren

Engels is ' s werelds meest gesproken taal en fungeert als een brug tussen culturen voor mensen over de hele wereld. De behoefte aan Engelse vertaling neemt toe, omdat steeds meer bedrijven, overheden en organisaties de waarde van communicatie over taalbarrières heen erkennen.

Het proces van Engelse vertaling omvat het nemen van een brondocument dat in de ene taal is geschreven en het omzetten in een andere taal zonder de oorspronkelijke betekenis te verliezen. Dit kan zo eenvoudig zijn als het vertalen van een zin, of zo complex als het maken van een hele roman of zakelijke briefing in twee verschillende talen.

Engelse vertalers vertrouwen op een verscheidenheid aan hulpmiddelen en technieken om de nauwkeurigheid van de vertaling te garanderen. Ze moeten een grondige kennis van beide talen hebben en in staat zijn om nuances in betekenis en context nauwkeurig te interpreteren. Bovendien moeten taalkundigen die gespecialiseerd zijn in Engelse vertaling een diepgaand begrip hebben van culturele terminologie, locaties en gebruiken.

Het kost jaren van studie en praktijk om een effectieve Engelse vertaler te worden, en velen kiezen ervoor om certificering na te streven via geaccrediteerde vertaalverenigingen of universiteiten. Deze certificering toont niet alleen hun expertise aan, maar zorgt er ook voor dat hun werk voldoet aan bepaalde kwaliteits-en prestatienormen die door de beroepsorganisatie zijn vastgesteld. Certificering helpt Engelse vertalers ook om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de branche.

Engelse vertaling is een waardevolle vaardigheid waarmee mensen met verschillende achtergronden met elkaar kunnen communiceren en ideeën en ervaringen kunnen delen. Aangezien de wereld steeds meer geglobaliseerd en onderling verbonden wordt, is Engelse vertaling een belangrijke troef in de zakelijke, sociale en politieke arena ' s.
In welke landen wordt de Engelse taal gesproken?

Engels is een veel gesproken taal en is de officiële taal in veel landen over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Ierland, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Jamaica en verschillende andere landen in het Caribisch gebied en de Stille Oceaan Eilanden. Engels is ook een officiële taal in India, Pakistan, de Filippijnen en vele andere landen in Afrika en Azië.

Wat is de geschiedenis van de Engelse taal?

De Engelse taal heeft zijn wortels in de West-Germaanse taalfamilie, waarvan wordt aangenomen dat deze is ontstaan uit de gemeenschappelijke voorouder van alle Germaanse talen, het Proto-Germaans. Men denkt dat deze proto-taal zich tussen 1000 en 500 v.Chr. heeft ontwikkeld in wat nu Noord-Duitsland en Scandinavië is.
Van daaruit ontwikkelden zich in de loop der eeuwen verschillende verschillende Germaanse dialecten, waarvan sommige uiteindelijk Anglo-Fries, Oud-Engels en oud-Saksisch werden. Oud-Engels was de taal die in Engeland werd gesproken tot ongeveer 1150 na Christus, toen het begon te evolueren naar wat nu Midden-Engels wordt genoemd. Deze overgangsperiode wordt gekenmerkt door de introductie van Franse woorden die werden aangenomen als onderdeel van de Normandische verovering in 1066.
Tegen de tijd van Chaucer in de late jaren 1300 was het Midden-Engels de dominante taal van Engeland geworden en werd het sterk beïnvloed door Frans en Latijn. Tegen het begin van de jaren 1500 was deze vorm van Engels geëvolueerd tot een taal die vandaag de dag algemeen wordt erkend en geaccepteerd als Vroegmoderne Engels.
Het vroege moderne Engels was niet uniform over de hele wereld en het gebruik ervan varieerde met verschillende landen en regio ' s. Zo begon het eerste Amerikaanse Engels in de zeventiende eeuw aanzienlijk af te wijken van het Brits Engels.
Tegenwoordig zijn er veel nieuwe woorden en zinnen aan de Engelse taal toegevoegd als gevolg van enorme culturele en technologische veranderingen sinds de Industriële Revolutie. Bovendien hebben opkomende wereldwijde communicatietechnologieën en verhoogde internationale reizen ook geleid tot de adoptie van veel neologismen. Als zodanig is Engels de meest gebruikte taal ter wereld geworden.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Engelse taal?

1. William Shakespeare-de beroemdste toneelschrijver in de Engelse taal, Shakespeare wordt gecrediteerd met de uitvinding van duizenden woorden en zinnen die nog steeds in gebruik zijn.
2. Geoffrey Chaucer-een van de vroegst bekende auteurs die in het Midden-Engels schreef, zijn werken worden gecrediteerd met het helpen standaardiseren van de taal.
3. Samuel Johnson-vaak aangeduid als de vader van de Engelse literatuur, stelde hij het eerste uitgebreide Engelse woordenboek samen.
4. John Milton - zijn epische gedicht Paradise Lost is een van de meest invloedrijke werken van poëzie in de Engelse taal.
5. William Tyndale - een sleutelfiguur in de Engelse Reformatie, hij was de eerste persoon die de Bijbel uit de oorspronkelijke Hebreeuwse en Griekse bronnen in het Engels vertaalde.

Hoe is de structuur van de Engelse taal?

Engels is een analytische taal, wat betekent dat het woorden opsplitst in individuele wortelmorfemen, of betekenisvolle eenheden. Het gebruikt woordvolgorde, in plaats van grammaticale geslacht of eindes, om de relatie tussen woorden in een zin aan te geven. Engels heeft ook een vrij rigide syntaxis patroon, met een onderwerp-werkwoord-object volgorde in de zinnen. Bovendien gebruikt het Engels een vrij eenvoudige volgorde van zelfstandig naamwoord-bijvoeglijk naamwoord wanneer meerdere bijvoeglijke naamwoorden worden gebruikt om een enkel zelfstandig naamwoord te beschrijven.

Hoe leer je de Engelse taal op de meest correcte manier?

1. Maak een plan. Bepaal hoeveel uur per week je kunt besteden aan het leren van Engels en hoe lang je aan elke activiteit wilt besteden.
2. Begin met de basics. Leer de basisgrammatica en woordenschat die nodig zijn om aan de slag te gaan met het spreken en begrijpen van de taal.
3. Dompel jezelf onder. Probeer manieren te vinden om jezelf te omringen met de taal. Kijk films, luister naar liedjes en podcasts en lees boeken en tijdschriften in het Engels.
4. Praat met mensen. Overweeg om deel te nemen aan een conversatielessen of een online community om je Engels te oefenen met moedertaalsprekers.
5. Volg online Cursussen. Er zijn veel online cursussen en tutorials die u kunnen helpen Engels te leren op een gestructureerde en leuke manier.
6. Oefen regelmatig. Maak tijd vrij om elke dag Engels te spreken en te schrijven. Zelfs al is het maar voor een paar minuten, zorg ervoor dat je je aan je schema houdt en blijf oefenen.

Khmer is de officiële taal van Cambodja en wordt wereldwijd door meer dan 16 miljoen mensen gesproken. De taal behoort tot de Oostenrijkse taalfamilie, die Vietnamese en Mon-Khmer talen zoals Khmer en Mon omvat. Khmer is bijzonder uniek onder zijn familieleden in Zuidoost-Azië vanwege zijn schrijfstelsel. Het Khmer-schrift, bekend als "Khmer Rouge" vanwege zijn historische associatie met de regerende Communistische Partij tijdens de Cambodjaanse Burgeroorlog, gebruikt een combinatie van medeklinkers en diakritische tekens voor lettergrepen.

Ondanks de diakritische tekens is het Khmer-schrijfstelsel relatief eenvoudig te leren in vergelijking met andere Oost-Aziatische talen. De letters staan op een ordelijke manier op één lijn, waardoor ze gemakkelijker te lezen zijn. Dit helpt Khmer-vertalingen eenvoudiger te maken dan vertalingen met andere talen.

Khmer vertaaldiensten zijn steeds meer in de vraag als gevolg van de opkomst van het toerisme en zakelijke kansen in Cambodja. Als gevolg hiervan zijn er veel vertaalbedrijven ontstaan om de kloof tussen Engels en Khmer te overbruggen.

Bij het kiezen van een Khmer-vertaalbureau is het belangrijk om rekening te houden met de ervaring en kennis van de taal van de vertaler. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de vertaler vertrouwd is met de cultuur en bepaalde nuances in de taal benadrukt die anders over het hoofd zouden kunnen worden gezien.

Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het vertaalbureau accurate en tijdige vertalingen aanbiedt. Dit kan het verschil maken bij het communiceren met bedrijven of particulieren in Cambodja. Nauwkeurigheid is essentieel voor zakelijke documenten en contracten, dus het loont om te investeren in betrouwbare Khmer-vertalers.

Tot slot is het belangrijk om een vertaalbureau te vinden dat concurrerende tarieven biedt. Met zoveel bedrijven die Khmer vertaaldiensten aanbieden, loont het om rond te shoppen en prijzen te vergelijken om de beste deal te krijgen.

Khmer vertaaldiensten kunnen van onschatbare waarde zijn voor individuen en bedrijven die zaken willen doen in Cambodja. Met de juiste vertaler kunnen ze ervoor zorgen dat hun communicatie accuraat en cultureel passend is. Dus aarzel niet om naar Khmer-vertaaldiensten te kijken als je ze nodig hebt.
In welke landen wordt Khmer gesproken?

De Khmer taal wordt voornamelijk gesproken in Cambodja. Het wordt ook gesproken in Vietnam en Thailand, onder andere landen.

Wat is de geschiedenis van de Khmer taal?

De Khmer-taal is een Oostenrijkse taal die wordt gesproken door ongeveer 16 miljoen mensen in Cambodja, Vietnam, Thailand en Frankrijk. Het is de officiële taal van Cambodja en wordt in de regio gebruikt sinds de eerste eeuw na Christus..
De vroegst bekende inscripties in Khmer dateren uit de 7e eeuw na Christus, maar de taal bestaat mogelijk veel langer dan dat. Eeuwenlang voor de 7e eeuw werd het Khmer-rijk gedomineerd door de Sanskrit-sprekende bevolking van India. Tegen de 8e eeuw begon de Khmer-taal als een apart dialect te ontstaan.
De Khmer-taal werd ook sterk beïnvloed door de Pali-taal, die in de 9e eeuw door de Indiase Boeddhistische zendelingen uit Zuid-India werd meegenomen. De invloed van Pali en Sanskriet, gecombineerd met de inheemse Oostenrijkse taal van de regio, gaf aanleiding tot het moderne Khmer.
Sindsdien is Khmer steeds populairder geworden en is het nu de meest gesproken taal in Cambodja. Het is ook een van de officiële talen van de Association of Southeast Asian Nations (ASEAN).

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Khmer taal?

1. Preah Ang Eng (17e eeuw): een belangrijke figuur in de geschiedenis van de Khmer taal, Preah Ang Eng schreef verschillende werken die instrumenteel waren in het behoud en de bevordering van de taal. Hij wordt gecrediteerd met het oprichten van de eerste drukpers in Zuidoost-Azië en het introduceren van een geschreven versie van de Khmer-taal.
2. Chey Chankirirom (eind 19e eeuw): Chey Chankirirom wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de moderne ontwikkeling van de Khmer-taal. Hij ontwikkelde een schrijfstelsel gebaseerd op het devanagari-schrift dat nog steeds wordt gebruikt en was verantwoordelijk voor het standaardiseren van spelling en grammatica.
3. Thong Hy (begin 20e eeuw): Thong Hy is bekend om zijn baanbrekende werk in de ontwikkeling van het Khmer-woordenboek. Zijn woordenboek werd gepubliceerd in 1923 en wordt nog steeds veel gebruikt als referentie-instrument voor de Khmer-taal.
4. Eerwaarde Chuon Nath (20e eeuw): de abt van Wat Botum Vaddey, Eerwaarde Chuon Nath, wordt gerespecteerd voor zijn werk in het behoud en de bevordering van de Khmer-taal. Hij was een van de eerste mensen die boeddhistische leringen in het Khmer deelde en wordt vaak gecrediteerd met het helpen behouden van de Khmer-cultuur.
5. Huy Kanthoul (21e eeuw): een van de meest invloedrijke figuren in de Khmer-taal van vandaag, Huy Kanthoul is een professor en taalkundige die onvermoeibaar heeft gewerkt om het gebruik van Khmer in het onderwijs te bevorderen. Hij heeft verschillende Khmer-taalboeken ontwikkeld en is een uitgesproken voorstander van Khmer-taalrechten.

Hoe is de structuur van de Khmer taal?

De Khmer-taal is een Oostenrijkse taal, die behoort tot de Mon-Khmer-subfamilie. Het is een analytische taal met een subject-verb-object woordorde en gebruikt achtervoegsels in plaats van voorzetsels. Het heeft een rijk systeem van Affixen, waaronder verschillende voorvoegsels, achtervoegsels en infixen. De zelfstandige naamwoorden zijn gemarkeerd voor Getal en de werkwoorden voor persoon, getal, aspect, stem en stemming. Het heeft ook een tonale systeem van vijf tonen, die worden gebruikt om verschillende betekenissen te onderscheiden.

Hoe leer je de Khmer taal op de meest correcte manier?

1. Begin met het leren van het alfabet: Khmer wordt geschreven met behulp van een abugida-schrift genaamd Aksar Khmer, dus het is belangrijk om te beginnen door vertrouwd te raken met de letters en hun verschillende vormen. U kunt online bronnen vinden om u te helpen het alfabet te leren.
2. Basiswoordenschat beheersen: zodra u bekend bent met het alfabet, begint u met het leren van basiswoorden en zinnen in het Khmer. U kunt online woordenboeken, studieboeken en apps gebruiken om woorden op te zoeken en de uitspraak te oefenen.
3. Neem een les: als je er zeker van wilt zijn dat je de taal correct leert, meld je dan aan voor een Khmer-taalles op een lokale school of universiteit. Het nemen van een cursus geeft je de kans om vragen te stellen en te oefenen met een instructeur.
4. Luister naar moedertaalsprekers: om echt vertrouwd te raken met hoe Khmer wordt gesproken, probeer wat tijd te besteden aan het luisteren naar moedertaalsprekers. Je kunt tv-programma ' s of films in het Khmer bekijken, naar podcasts luisteren of liedjes in de taal vinden.
5. Oefen schrijven en spreken: zodra je een basiskennis van de taal hebt, begin je met het schrijven en spreken van Khmer. Begin met lezen in de taal en probeer gesprekken te voeren met moedertaalsprekers. Dit zal u helpen vertrouwen op te bouwen en uw vaardigheden te ontwikkelen.


LINK;

Maken
De nieuwe lijst
De gemeenschappelijke lijst
Maken
Verplaatsen Verwijderen
Kopiëren
Deze lijst is niet langer bijgewerkt door de eigenaar. U kunt de lijst naar uzelf verplaatsen of toevoegingen doen
Bewaar het als mijn lijst
Uitschrijven
  Abonneren
  Ga naar de lijst
   Maak een lijst
   Opslaan
   De lijst hernoemen
   Opslaan
   Ga naar de lijst
    Lijst kopiëren
     Lijst delen
     De gemeenschappelijke lijst
     Sleep het bestand hier
     Bestanden in jpg, png, gif, doc, docx, pdf, xls, xlsx, ppt, pptx formaat en andere formaten tot 5 MB