Italiaans Bosnisch Vertalen


Italiaans Bosnisch Tekst Vertaling

Italiaans Bosnisch Vertaling van zinnen

Italiaans Bosnisch Vertalen - Bosnisch Italiaans Vertalen


0 /

    
Bedankt voor je feedback!
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Laat de scanner de microfoon gebruiken.


Vertaling Afbeelding;
 Bosnisch Vertaling

VERGELIJKBARE ZOEKOPDRACHTEN;
Italiaans Bosnisch Vertalen, Italiaans Bosnisch Tekst Vertaling, Italiaans Bosnisch Woordenboek
Italiaans Bosnisch Vertaling van zinnen, Italiaans Bosnisch Vertaling van het woord
Vertalen Italiaans Taal Bosnisch Taal

ANDERE ZOEKOPDRACHTEN;
Italiaans Bosnisch Stem Vertalen Italiaans Bosnisch Vertalen
Academisch Italiaans naar Bosnisch VertalenItaliaans Bosnisch Betekenis van woorden
Italiaans Spelling en lezen Bosnisch Italiaans Bosnisch Zin Vertaling
Correcte vertaling van lang Italiaans Tekst, Bosnisch Vertalen Italiaans

"" vertaling werd getoond
De hotfix verwijderen
Selecteer de tekst om de voorbeelden te zien
Is er een vertaalfout?
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
U kunt reageren
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Er is een fout opgetreden
Fout opgetreden.
Sessie beëindigd
Vernieuw de pagina. De tekst die u hebt geschreven en de vertaling ervan zullen niet verloren gaan.
Lijsten konden niet worden geopend
Çevirce, kon geen verbinding maken met de database van de browser. Als de fout vele malen wordt herhaald, gelieve Informeer het ondersteuningsteam. Houd er rekening mee dat lijsten mogelijk niet werken in de incognitomodus.
Start uw browser opnieuw op om de lijsten te activeren

Italiaans is een prachtige taal die de romantiek van Italië tot leven brengt. Het is ook een belangrijke taal voor bedrijven en organisaties over de hele wereld, aangezien Italië een belangrijk economisch en Cultureel Centrum is. Of u nu met klanten moet communiceren, met collega ' s moet samenwerken of documenten in het Italiaans moet begrijpen, vertaaldiensten kunnen zorgen voor nauwkeurige communicatie.

Vertalen van het Italiaans naar het Engels, of van het Engels naar het Italiaans, is een complexe taak waarvoor een ervaren vertaler nodig is om de nuances van de taal effectief over te brengen. De eerste uitdaging bij het vertalen van het Italiaans naar het Engels of van het Engels naar het Italiaans is de verschillende structuur van de taal. Een Italiaanse zin bestaat meestal uit een onderwerp, Een object en een actiewerkwoord, gevolgd door een bijwoord of andere kwalificaties. In het Engels wordt de volgorde van deze categorieën vaak omgedraaid.

Een andere uitdaging die bij de Italiaanse vertaling ontstaat, zijn de vele regionale variaties binnen de taal. Omdat Italië tientallen dialecten heeft, zijn veel vertalers gespecialiseerd in specifieke regionale dialecten, zodat ze de unieke culturele uitingen van de regio beter kunnen vastleggen. Bovendien is het belangrijk dat de vertaler een goed begrip heeft van alledaagse zinnen en idiomen die vaak worden gebruikt in Italiaanse gesprekken of schrijven.

Naast het feit dat ze zich bewust zijn van de nuances van de taal, moeten effectieve Italiaanse vertalers goed geïnformeerd zijn over de cultuur en geschiedenis van het land. Dit stelt hen in staat om het document in zijn oorspronkelijke context te interpreteren en zorgt voor zinvollere vertalingen.

Het vermogen om nauwkeurig Italiaans te vertalen kan de bedrijfsgroei vergemakkelijken en het gemakkelijker maken om te communiceren met een wereldwijd publiek. Professionele vertaaldiensten zijn beschikbaar om organisaties te helpen de taalbarrière te overwinnen en tegelijkertijd de schoonheid van de taal te behouden. Samenwerken met een ervaren vertaalteam is de beste manier om accurate en zinvolle communicatie in het Italiaans te garanderen.
In welke landen wordt de Italiaanse taal gesproken?

Italiaans is een officiële taal in Italië, San Marino, Vaticaanstad en delen van Zwitserland. Het wordt ook gesproken in Albanië, Malta, Monaco, Slovenië en Kroatië. Daarnaast zijn er verschillende Italiaans sprekende gemeenschappen over de hele wereld, onder meer in landen als de Verenigde Staten, Frankrijk en Argentinië.

Wat is de geschiedenis van de Italiaanse taal?

De geschiedenis van de Italiaanse taal is lang en complex. De oudste geschreven vermelding van het Italiaans dateert uit de 9e eeuw na Christus, hoewel het waarschijnlijk is dat de taal veel eerder werd gesproken. De Italiaanse taal is ontstaan uit de dialecten van het Longobardisch, een Germaanse taal die werd gesproken door de Lombarden, een Germaanse volk dat het Italiaanse schiereiland in de 6e eeuw na Christus binnenviel.
Van de 9e tot de 14e eeuw ontwikkelde het Italiaans zich aanzienlijk, met de ontwikkeling van regionale dialecten over het schiereiland. In deze periode ontstond het Toscaanse dialect, of 'Toscana', dat de basis werd voor de moderne standaard Italiaanse taal.
In de 15e eeuw leidde de invloed van schrijvers uit Florence, Rome en Venetië tot verdere standaardisatie van de taal. In deze tijd werden tal van Latijnse woorden in de woordenschat van de taal opgenomen, zoals 'amoroso' (lieflijk) en 'dolce' (zoet).
In de 16e en 17e eeuw beleefde Italië een periode van grote literaire productie. De meest invloedrijke figuren van deze tijd waren Dante, Petrarca en Boccaccio, wiens werken een grote impact hadden op de taal.
In de 19e eeuw onderging Italië een politiek eenwordingsproces en werd de nieuwe standaardtaal, of "Italiano Comune", opgericht. De officiële taal van Italië is nu gebaseerd op het Toscaanse dialect, vanwege de prominente literaire erfenis.
Ondanks zijn lange geschiedenis blijft het Italiaans een taal die in veel delen van het land nog steeds actief wordt gebruikt in het dagelijks spraakgebruik.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Italiaanse taal?

1. Dante Alighieri (1265-1321): vaak aangeduid als de "vader van de Italiaanse taal", schreef Dante de Goddelijke Komedie en wordt gecrediteerd voor het vaststellen van het Toscaanse dialect als basis voor het moderne standaard Italiaans.
2. Petrarca (13041374): een Italiaanse dichter en geleerde, Petrarca wordt herinnerd om zijn humanistische invloed en wordt ook gecrediteerd met het uitvinden van de sonnetvorm van poëzie. Hij schreef veel in het Italiaans, waardoor de taal literairer werd.
3. Boccaccio (1313-1375): een 14e-eeuwse Italiaanse auteur, Boccaccio schreef een aantal werken in het Italiaans, waaronder de Decameron en verhalen uit het leven van St.Franciscus. Zijn werk hielp het Italiaans verder uit te breiden dan zijn dialecten en een soort lingua franca te creëren.
4. Luigi Pirandello (18671936): een Nobelprijswinnaar, Pirandello schreef veel werken in het Italiaans die zich bezighielden met thema ' s van maatschappelijke vervreemding en existentiële angst. Zijn gebruik van alledaagse taal hielp de taal breder te gebruiken en te begrijpen.
5. Ugo Foscolo (17781827): een van de meest invloedrijke figuren in de Italiaanse Romantiek, Foscolo hielp de taal van het moderne Italiaans vorm te geven door het gebruik van rijmen, meters en andere poëtische conventies te populariseren.

Hoe is de structuur van de Italiaanse taal?

De Italiaanse taal is een Romaanse taal en is, net als andere Romaanse talen, opgebouwd rond werkwoorden. Het heeft een onderwerp-werkwoord-Object woordorde en heeft een complex systeem van tijden en stemmingen om verleden, heden en toekomst uit te drukken. Het wordt beschouwd als een van de moeilijker te leren talen, vanwege de complexe nuances en subtiele verschillen in betekenis tussen woorden.

Hoe leer je de Italiaanse taal op de meest correcte manier?

1. Dompel jezelf onder: de beste manier om een taal te leren is om jezelf er zoveel mogelijk in onder te dompelen. Dit betekent zoveel mogelijk in het Italiaans horen, spreken en lezen. Vind Italiaanse films, tv-programma ' s, muziek, boeken en gesprekken met moedertaalsprekers.
2. Leer de basisprincipes van de Italiaanse grammatica, met name de werkwoordtijden, het zelfstandig naamwoord en de voornaamwoordvormen. Begin met een basisgesprek zoals jezelf voorstellen, vragen stellen en beantwoorden en emoties uiten.
3. Oefen regelmatig: het leren van elke taal vereist toewijding en oefening. Zorg ervoor dat je consequent tijd besteedt aan het studeren en oefenen van Italiaans.
4. Gebruik middelen verstandig: er zijn veel middelen beschikbaar om u te helpen Italiaans te leren. Profiteer van online taalcursus, woordenboeken, zinsdelen en audioboeken.
5. Blijf gemotiveerd: het leren van elke taal kan een uitdaging zijn. Stel kleine doelen voor jezelf en beloon jezelf wanneer je ze bereikt. Vier je vooruitgang!
6. Veel plezier: Italiaans leren moet een leuke en plezierige ervaring zijn. Maak leren leuk door taalspellen te spelen of Italiaanse Tekenfilms te kijken. Je zult versteld staan hoe snel je leert.

Bent u op zoek naar een accurate en betrouwbare Bosnisch vertaler? Met zoveel vertaalbedrijven die er zijn, kan het moeilijk zijn om te weten wat de beste optie is. Hier vindt u een handleiding om u te helpen de juiste Bosnische vertaalprovider voor uw project te vinden.

Wanneer u op zoek bent naar een professionele vertaler, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze ervaring hebben met Bosnische taalprojecten. Een Bosnisch vertaler moet een goede beheersing van de taal, culturele kennis en het vermogen hebben om met verschillende schrijfstijlen te werken. Bij het gebruik van een vertaaldienst is het altijd het beste om ervoor te zorgen dat ze de specifieke kenmerken van de Bosnische taal begrijpen, zoals de verschillende dialecten die in Bosnië en Herzegovina worden gevonden.

Nauwkeurigheid is de sleutel bij het vertalen van Bosnisch naar andere talen, omdat er veel nuances zijn die correct moeten worden vastgelegd. Een goede Bosnisch vertaler zal in staat zijn om idiomatische uitdrukkingen en taalkundige subtiliteiten op te pikken, zodat de originele tekst nauwkeurig wordt vertaald. Om nauwkeurigheid te garanderen, zoekt u naar een service die een kwaliteitsgarantie kan bieden.

Tijdige levering is ook een prioriteit bij het kiezen van een Bosnische vertaalprovider. Het is belangrijk om de doorlooptijd voor elk taalproject te controleren en een schatting te krijgen van hoe snel het kan worden voltooid. Als een bedrijf zich niet kan verbinden om het vertaalde document voor een bepaalde datum te leveren, is het verstandig om elders te kijken.

Ten slotte is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van de vertaaldienst. Hoewel de prijs niet de enige factor zou moeten zijn bij het selecteren van een Bosnisch vertaler, is het verstandig om rond te shoppen om ervoor te zorgen dat u de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt. De kosten van een vertaling kunnen variëren naargelang de lengte en complexiteit van het document, evenals het taalpaar.

Door grondig onderzoek naar Bosnische vertaaldiensten, moet u in staat zijn om een betrouwbare en gerenommeerde provider te vinden die aan uw eisen voldoet. Met de juiste vertaler kunt u erop vertrouwen dat ze een document van hoge kwaliteit leveren, op tijd en tegen een betaalbare prijs.
In welke landen wordt de Bosnische taal gesproken?

De Bosnische taal wordt voornamelijk gesproken in Bosnië en Herzegovina, maar wordt ook gesproken in sommige delen van Servië, Montenegro, Kroatië en andere buurlanden.

Wat is de geschiedenis van de Bosnische taal?

De historische wortels van de Bosnische taal (ook bekend als Bosnisch, Bosančica of Servo-Kroatisch) zijn complex en veelzijdig. De taal is een Zuid-Slavische taal, vergelijkbaar met de naburige talen, Kroatisch en Servisch. Het heeft wortels in de middeleeuwse Balkantaal die door Bosnische christenen in het gebied werd gesproken tijdens de Middeleeuwen. De taal ontwikkelde zich geleidelijk tot het begin van de 20e eeuw een aparte taal werd.
In de 19e eeuw werkten taalkundigen uit Kroatië en Servië samen om een uniforme geschreven taal te creëren voor alle Zuid-Slavische talen van de regio, hoewel sommigen beweren dat als gevolg daarvan alle drie de talen zijn gaan worden beschouwd als dialecten van dezelfde taal, bekend als Servo-Kroatisch.
Eind jaren tachtig en begin jaren negentig verklaarde Bosnië en Herzegovina zich onafhankelijk van Joegoslavië. Dit leidde tot een golf van nationalisme onder Bosniërs, die aanleiding gaf tot het concept van een "Bosnische taal"."Deze taal is ontstaan door ontwikkelingen in de taal, zoals de introductie van nieuwe woorden en zinnen uit het Arabisch, Turks en andere talen.
Tegenwoordig wordt de Bosnische taal erkend als officiële taal in Bosnië en Herzegovina en wordt ze op scholen onderwezen, en wordt ze ook veel gesproken onder de bevolking. Naast de standaardvariëteit Bosnisch worden er in bepaalde regio ' s van het land ook twee andere soorten Bosnisch gesproken: Štokavisch en Kajkavisch.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Bosnische taal?

1. Matija Divković (15e eeuw) – Kroatische humanist en polyglot die het eerste bekende Bosnische woordenboek schreef.
2. Pavao Ritter Vitezović (17e eeuw) Kroatische schrijver die wordt gecrediteerd met het standaardiseren van de Bosnische taal in zijn boek "Tractatus de origine et incrementis Slavorum Illyricorum".
3. Franjo Rački (19e eeuw) Kroatische historicus, filoloog en Slavische geleerde die verschillende werken over de Bosnische taal en cultuur schreef.
4. Andrija Kacic Miosic (19e eeuw) – Kroatische dichter, schrijver en toneelschrijver die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de moderne Bosnische literatuur.
5. August Cesarec (20e eeuw) – Kroatische dichter, schrijver, taalkundige, redacteur en uitgever die veel artikelen en boeken schreef over de Bosnische taal en cultuur.

Hoe is de structuur van de Bosnische taal?

Bosnisch is een Zuid-Slavische taal die nauw verwant is aan het Kroatisch en het Servisch. Het volgt hetzelfde fonologische systeem als het Kroatisch en het Servisch, maar met enkele verschillen in de klinkers. Bosnisch is de officiële taal van Bosnië en Herzegovina en wordt ook gesproken in Montenegro, Servië en Kroatië. De grammatica is voornamelijk gebaseerd op twee hoofddialecten: het Oost-Herzegovinisch-Istrische dialect en het West-Shtokavische dialect. De grammaticale structuur van het Bosnisch omvat naamwoord declinatie, werkwoordvervoeging en een complex systeem van tijden die worden gebruikt om toekomstige, verleden en huidige gebeurtenissen uit te drukken.

Hoe leer je de Bosnische taal op de meest correcte manier?

1. Krijg een officieel leerboek of ander materiaal. Zoek naar een Bosnisch taalboek of cursusmateriaal dat speciaal is ontworpen voor leerlingen van de taal. Deze materialen bieden de meest uitgebreide, gestructureerde benadering van het leren van Bosnisch.
2. Gebruik online bronnen. Er zijn veel websites met gratis lessen en activiteiten om je te helpen Bosnisch te leren, zoals Duolingo, LiveMocha en Memrise. Daarnaast zijn er veel podcasts, video ' s en liedjes beschikbaar om je te helpen oefenen.
3. Maak contact met een native speaker. Als je iemand kent die Bosnisch spreekt, is het een geweldige kans om je taalvaardigheden aan te scherpen! Probeer zo vaak mogelijk een gesprek met ze te voeren om je op je gemak te voelen met de taal.
4. Kijk Bosnische films en televisie. Tijd besteden aan het kijken naar Bosnische films en TV-programma ' s is een van de snelste manieren om uw begrip van de taal te verbeteren. Zorg ervoor dat u aandacht besteedt aan uitspraak en nieuwe woordenschat.
5. Blijf gemotiveerd. Het leren van een taal is een reis en een proces. Probeer gemotiveerd te blijven door realistische doelen te stellen, jezelf te belonen wanneer je een mijlpaal bereikt en ervoor te zorgen dat je plezier hebt tijdens het leren.


LINK;

Maken
De nieuwe lijst
De gemeenschappelijke lijst
Maken
Verplaatsen Verwijderen
Kopiëren
Deze lijst is niet langer bijgewerkt door de eigenaar. U kunt de lijst naar uzelf verplaatsen of toevoegingen doen
Bewaar het als mijn lijst
Uitschrijven
  Abonneren
  Ga naar de lijst
   Maak een lijst
   Opslaan
   De lijst hernoemen
   Opslaan
   Ga naar de lijst
    Lijst kopiëren
     Lijst delen
     De gemeenschappelijke lijst
     Sleep het bestand hier
     Bestanden in jpg, png, gif, doc, docx, pdf, xls, xlsx, ppt, pptx formaat en andere formaten tot 5 MB