Italiaans Nederlands Vertalen


Italiaans Nederlands Tekst Vertaling

Italiaans Nederlands Vertaling van zinnen

Italiaans Nederlands Vertalen - Nederlands Italiaans Vertalen


0 /

    
Bedankt voor je feedback!
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Laat de scanner de microfoon gebruiken.


Vertaling Afbeelding;
 Nederlands Vertaling

VERGELIJKBARE ZOEKOPDRACHTEN;
Italiaans Nederlands Vertalen, Italiaans Nederlands Tekst Vertaling, Italiaans Nederlands Woordenboek
Italiaans Nederlands Vertaling van zinnen, Italiaans Nederlands Vertaling van het woord
Vertalen Italiaans Taal Nederlands Taal

ANDERE ZOEKOPDRACHTEN;
Italiaans Nederlands Stem Vertalen Italiaans Nederlands Vertalen
Academisch Italiaans naar Nederlands VertalenItaliaans Nederlands Betekenis van woorden
Italiaans Spelling en lezen Nederlands Italiaans Nederlands Zin Vertaling
Correcte vertaling van lang Italiaans Tekst, Nederlands Vertalen Italiaans

"" vertaling werd getoond
De hotfix verwijderen
Selecteer de tekst om de voorbeelden te zien
Is er een vertaalfout?
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
U kunt reageren
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Er is een fout opgetreden
Fout opgetreden.
Sessie beëindigd
Vernieuw de pagina. De tekst die u hebt geschreven en de vertaling ervan zullen niet verloren gaan.
Lijsten konden niet worden geopend
Çevirce, kon geen verbinding maken met de database van de browser. Als de fout vele malen wordt herhaald, gelieve Informeer het ondersteuningsteam. Houd er rekening mee dat lijsten mogelijk niet werken in de incognitomodus.
Start uw browser opnieuw op om de lijsten te activeren

Italiaans is een prachtige taal die de romantiek van Italië tot leven brengt. Het is ook een belangrijke taal voor bedrijven en organisaties over de hele wereld, aangezien Italië een belangrijk economisch en Cultureel Centrum is. Of u nu met klanten moet communiceren, met collega ' s moet samenwerken of documenten in het Italiaans moet begrijpen, vertaaldiensten kunnen zorgen voor nauwkeurige communicatie.

Vertalen van het Italiaans naar het Engels, of van het Engels naar het Italiaans, is een complexe taak waarvoor een ervaren vertaler nodig is om de nuances van de taal effectief over te brengen. De eerste uitdaging bij het vertalen van het Italiaans naar het Engels of van het Engels naar het Italiaans is de verschillende structuur van de taal. Een Italiaanse zin bestaat meestal uit een onderwerp, Een object en een actiewerkwoord, gevolgd door een bijwoord of andere kwalificaties. In het Engels wordt de volgorde van deze categorieën vaak omgedraaid.

Een andere uitdaging die bij de Italiaanse vertaling ontstaat, zijn de vele regionale variaties binnen de taal. Omdat Italië tientallen dialecten heeft, zijn veel vertalers gespecialiseerd in specifieke regionale dialecten, zodat ze de unieke culturele uitingen van de regio beter kunnen vastleggen. Bovendien is het belangrijk dat de vertaler een goed begrip heeft van alledaagse zinnen en idiomen die vaak worden gebruikt in Italiaanse gesprekken of schrijven.

Naast het feit dat ze zich bewust zijn van de nuances van de taal, moeten effectieve Italiaanse vertalers goed geïnformeerd zijn over de cultuur en geschiedenis van het land. Dit stelt hen in staat om het document in zijn oorspronkelijke context te interpreteren en zorgt voor zinvollere vertalingen.

Het vermogen om nauwkeurig Italiaans te vertalen kan de bedrijfsgroei vergemakkelijken en het gemakkelijker maken om te communiceren met een wereldwijd publiek. Professionele vertaaldiensten zijn beschikbaar om organisaties te helpen de taalbarrière te overwinnen en tegelijkertijd de schoonheid van de taal te behouden. Samenwerken met een ervaren vertaalteam is de beste manier om accurate en zinvolle communicatie in het Italiaans te garanderen.
In welke landen wordt de Italiaanse taal gesproken?

Italiaans is een officiële taal in Italië, San Marino, Vaticaanstad en delen van Zwitserland. Het wordt ook gesproken in Albanië, Malta, Monaco, Slovenië en Kroatië. Daarnaast zijn er verschillende Italiaans sprekende gemeenschappen over de hele wereld, onder meer in landen als de Verenigde Staten, Frankrijk en Argentinië.

Wat is de geschiedenis van de Italiaanse taal?

De geschiedenis van de Italiaanse taal is lang en complex. De oudste geschreven vermelding van het Italiaans dateert uit de 9e eeuw na Christus, hoewel het waarschijnlijk is dat de taal veel eerder werd gesproken. De Italiaanse taal is ontstaan uit de dialecten van het Longobardisch, een Germaanse taal die werd gesproken door de Lombarden, een Germaanse volk dat het Italiaanse schiereiland in de 6e eeuw na Christus binnenviel.
Van de 9e tot de 14e eeuw ontwikkelde het Italiaans zich aanzienlijk, met de ontwikkeling van regionale dialecten over het schiereiland. In deze periode ontstond het Toscaanse dialect, of 'Toscana', dat de basis werd voor de moderne standaard Italiaanse taal.
In de 15e eeuw leidde de invloed van schrijvers uit Florence, Rome en Venetië tot verdere standaardisatie van de taal. In deze tijd werden tal van Latijnse woorden in de woordenschat van de taal opgenomen, zoals 'amoroso' (lieflijk) en 'dolce' (zoet).
In de 16e en 17e eeuw beleefde Italië een periode van grote literaire productie. De meest invloedrijke figuren van deze tijd waren Dante, Petrarca en Boccaccio, wiens werken een grote impact hadden op de taal.
In de 19e eeuw onderging Italië een politiek eenwordingsproces en werd de nieuwe standaardtaal, of "Italiano Comune", opgericht. De officiële taal van Italië is nu gebaseerd op het Toscaanse dialect, vanwege de prominente literaire erfenis.
Ondanks zijn lange geschiedenis blijft het Italiaans een taal die in veel delen van het land nog steeds actief wordt gebruikt in het dagelijks spraakgebruik.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Italiaanse taal?

1. Dante Alighieri (1265-1321): vaak aangeduid als de "vader van de Italiaanse taal", schreef Dante de Goddelijke Komedie en wordt gecrediteerd voor het vaststellen van het Toscaanse dialect als basis voor het moderne standaard Italiaans.
2. Petrarca (13041374): een Italiaanse dichter en geleerde, Petrarca wordt herinnerd om zijn humanistische invloed en wordt ook gecrediteerd met het uitvinden van de sonnetvorm van poëzie. Hij schreef veel in het Italiaans, waardoor de taal literairer werd.
3. Boccaccio (1313-1375): een 14e-eeuwse Italiaanse auteur, Boccaccio schreef een aantal werken in het Italiaans, waaronder de Decameron en verhalen uit het leven van St.Franciscus. Zijn werk hielp het Italiaans verder uit te breiden dan zijn dialecten en een soort lingua franca te creëren.
4. Luigi Pirandello (18671936): een Nobelprijswinnaar, Pirandello schreef veel werken in het Italiaans die zich bezighielden met thema ' s van maatschappelijke vervreemding en existentiële angst. Zijn gebruik van alledaagse taal hielp de taal breder te gebruiken en te begrijpen.
5. Ugo Foscolo (17781827): een van de meest invloedrijke figuren in de Italiaanse Romantiek, Foscolo hielp de taal van het moderne Italiaans vorm te geven door het gebruik van rijmen, meters en andere poëtische conventies te populariseren.

Hoe is de structuur van de Italiaanse taal?

De Italiaanse taal is een Romaanse taal en is, net als andere Romaanse talen, opgebouwd rond werkwoorden. Het heeft een onderwerp-werkwoord-Object woordorde en heeft een complex systeem van tijden en stemmingen om verleden, heden en toekomst uit te drukken. Het wordt beschouwd als een van de moeilijker te leren talen, vanwege de complexe nuances en subtiele verschillen in betekenis tussen woorden.

Hoe leer je de Italiaanse taal op de meest correcte manier?

1. Dompel jezelf onder: de beste manier om een taal te leren is om jezelf er zoveel mogelijk in onder te dompelen. Dit betekent zoveel mogelijk in het Italiaans horen, spreken en lezen. Vind Italiaanse films, tv-programma ' s, muziek, boeken en gesprekken met moedertaalsprekers.
2. Leer de basisprincipes van de Italiaanse grammatica, met name de werkwoordtijden, het zelfstandig naamwoord en de voornaamwoordvormen. Begin met een basisgesprek zoals jezelf voorstellen, vragen stellen en beantwoorden en emoties uiten.
3. Oefen regelmatig: het leren van elke taal vereist toewijding en oefening. Zorg ervoor dat je consequent tijd besteedt aan het studeren en oefenen van Italiaans.
4. Gebruik middelen verstandig: er zijn veel middelen beschikbaar om u te helpen Italiaans te leren. Profiteer van online taalcursus, woordenboeken, zinsdelen en audioboeken.
5. Blijf gemotiveerd: het leren van elke taal kan een uitdaging zijn. Stel kleine doelen voor jezelf en beloon jezelf wanneer je ze bereikt. Vier je vooruitgang!
6. Veel plezier: Italiaans leren moet een leuke en plezierige ervaring zijn. Maak leren leuk door taalspellen te spelen of Italiaanse Tekenfilms te kijken. Je zult versteld staan hoe snel je leert.

Nederland is de thuisbasis van meer dan 17 miljoen mensen, en Nederlands is de officiële taal die door de meeste van deze mensen wordt gesproken. Of u nu zaken wilt doen in Nederland of gewoon uw reiservaring aangenamer wilt maken, Nederlands begrijpen kan een moeilijke taak zijn.

Gelukkig zijn er verschillende professionele vertaaldiensten beschikbaar om u te helpen het meeste uit uw Nederlandse communicatiebehoeften te halen. Hier vindt u een overzicht van Nederlandse vertaaldiensten om u te helpen beslissen welke optie het beste bij u past:

1. Machinevertaling:

Machinevertalingen zoals Google Translate bieden snelle, eenvoudige vertalingen met redelijke nauwkeurigheid. Zoals bij elke machinevertaling moet u echter op uw hoede zijn voor grammatica-en syntaxisfouten of onjuiste interpretaties van uw oorspronkelijke tekst.

2. Freelance vertalers:

Freelance vertalers kunnen een hoge mate van nauwkeurigheid bieden en zijn vaak de meest kosteneffectieve optie voor het vertalen van kleine hoeveelheden tekst. Zorg ervoor dat u het verleden werk van een potentiële vertaler te controleren om ervoor te zorgen dat hun kwaliteit voldoet aan uw normen.

3. Professionele taal service Bedrijven:

Als u een grote hoeveelheid tekst snel en correct wilt vertalen, kan het inhuren van een professioneel taalservicebedrijf een verstandige beslissing zijn. Deze bedrijven huren ervaren vertalers in en hanteren strikte procedures voor kwaliteitsborging om ervoor te zorgen dat al het werk nauwkeurig en op tijd wordt voltooid.

Welke vertaaldienst u ook kiest, vergeet niet om indien mogelijk een native speaker te gebruiken. Moedertaalsprekers zijn meer afgestemd op regionale variaties in de taal en hebben een beter begrip van de nuances van de cultuur.

Nederlandse vertaaldiensten kunnen u helpen om te profiteren van alle mogelijkheden die Nederland te bieden heeft. Of u nu zakelijke documenten, website-inhoud of iets anders moet vertalen, het gebruik van een professionele taalserviceprovider kan ervoor zorgen dat u vertalingen van de beste kwaliteit krijgt.
In welke landen wordt de Nederlandse Taal gesproken?

De Nederlandse taal wordt voornamelijk gesproken in Nederland, België en Suriname. Het wordt ook gesproken in delen van Frankrijk en Duitsland, evenals in verschillende Caribische en Pacifische eilandlanden, zoals Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Saba, Sint Eustatius en de Nederlandse Antillen. Kleinere groepen Nederlandstaligen zijn wereldwijd te vinden, onder meer in Canada, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland, Indonesië, Zuid-Afrika en meer.

Wat is de geschiedenis van de Nederlandse Taal?

De Nederlandse Taal is een West-Germaanse taal die is ontstaan in de oude Frankische historische regio Friesland. Het is nauw verwant aan het Nederduits en het Engels en wordt in Nederland sinds ongeveer de 12e eeuw gebruikt. In de 16e eeuw werd een gestandaardiseerde geschreven vorm van het Nederlands ontwikkeld en verspreidde zich snel door het hele land. Tegen de 17e eeuw was het de dominante taal geworden van het Nederlandse taalgebied, dat Nederland, Vlaanderen in België en Suriname in Zuid-Amerika omvat. Tijdens de Nederlandse kolonisatie in de 17e en 18e eeuw verspreidde de taal zich naar andere delen van de wereld, waaronder Indonesië, Zuid-Afrika en het Caribisch gebied. In de 19e eeuw diende het Nederlands ook als lingua franca in Oost-Indië en in Zuid-Afrikaanse havens. Na de Tweede Wereldoorlog nam het gebruik van Engels in Nederland toe door immigratie uit Engelssprekende landen, wat leidde tot een afname van het aantal Nederlandstaligen. De taal wordt echter nog steeds veel gesproken, met name in Nederland en België, en is een officiële taal van de Europese Unie.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Nederlandse Taal?

1. Desiderius Erasmus (1466-1536): hij promootte een humanistische versie van de Nederlandse Taal en hij wordt gecrediteerd voor het helpen tot stand brengen van de Gouden Eeuw van de Nederlandse literatuur.
2. Joost Van den Vondel (1587-1679): hij was een productief toneelschrijver die in verschillende genres schreef en wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de Nederlandse literatuur.
3. Simon Stevin (1548-1620): hij schreef uitgebreid over wiskunde en techniek, en was ook bekend om zijn baanbrekende werk in het populariseren van de Nederlandse Taal en het vergroten van het gebruik ervan.
4. Jacob Cats (1577-1660): hij was een dichter, muzikant en staatsman, en hij hielp de Nederlandse taal te ontwikkelen door de grammatica en syntaxis ervan te standaardiseren.
5. Jan De Witt (1625-1672): hij was een belangrijk politiek figuur in Nederland, en hij wordt gecrediteerd voor het ontwikkelen van de Nederlandse politieke taal.

Hoe is de structuur van de Nederlandse Taal?

De structuur van de Nederlandse Taal is een combinatie van zowel Germaanse als Romaanse taalinvloeden. Het is een gebogen taal met drie grammaticale geslachten, drie getallen en vier gevallen. De geschreven vorm volgt dezelfde algemene regels als Duits of Engels, met zinnen bestaande uit onderwerp, predicat en object. Wanneer de Nederlandse Taal echter wordt gesproken, is ze beknopter en vertrouwt ze op woordvolgorde en context om Betekenis over te brengen.

Hoe leer je de Nederlandse Taal op de meest correcte manier?

1. Begin met het leren van de basics. Leer het Nederlandse alfabet, de uitspraak en maak kennis met veelvoorkomende woorden en zinnen.
2. Luister naar Nederlandse muziek, kijk Nederlandse films en televisieprogramma ' s en lees Nederlandse boeken en kranten om vertrouwd te raken met de taal.
3. Volg een cursus Nederlands. Het volgen van een cursus zal je helpen je basis en vertrouwen op te bouwen in het spreken en begrijpen van Nederlands.
4. Maak gebruik van online Leerhulpmiddelen en apps zoals Duolingo en Rosetta Stone.
5. Oefen het spreken met een native speaker en vraag hen om eventuele fouten die je maakt te corrigeren. Dit is de beste manier om de taal correct te leren spreken en begrijpen.
6. Maak een verbintenis om de taal te gebruiken. Maak elke dag tijd vrij om te oefenen met lezen en Nederlands spreken.
7. Veel plezier! Het leren van een nieuwe taal moet spannend en plezierig zijn. Probeer verschillende methoden uit en ontdek wat het beste voor u werkt.


LINK;

Maken
De nieuwe lijst
De gemeenschappelijke lijst
Maken
Verplaatsen Verwijderen
Kopiëren
Deze lijst is niet langer bijgewerkt door de eigenaar. U kunt de lijst naar uzelf verplaatsen of toevoegingen doen
Bewaar het als mijn lijst
Uitschrijven
  Abonneren
  Ga naar de lijst
   Maak een lijst
   Opslaan
   De lijst hernoemen
   Opslaan
   Ga naar de lijst
    Lijst kopiëren
     Lijst delen
     De gemeenschappelijke lijst
     Sleep het bestand hier
     Bestanden in jpg, png, gif, doc, docx, pdf, xls, xlsx, ppt, pptx formaat en andere formaten tot 5 MB