Italiaans Perzisch Vertalen


Italiaans Perzisch Tekst Vertaling

Italiaans Perzisch Vertaling van zinnen

Italiaans Perzisch Vertalen - Perzisch Italiaans Vertalen


0 /

    
Bedankt voor je feedback!
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Laat de scanner de microfoon gebruiken.


Vertaling Afbeelding;
 Perzisch Vertaling

VERGELIJKBARE ZOEKOPDRACHTEN;
Italiaans Perzisch Vertalen, Italiaans Perzisch Tekst Vertaling, Italiaans Perzisch Woordenboek
Italiaans Perzisch Vertaling van zinnen, Italiaans Perzisch Vertaling van het woord
Vertalen Italiaans Taal Perzisch Taal

ANDERE ZOEKOPDRACHTEN;
Italiaans Perzisch Stem Vertalen Italiaans Perzisch Vertalen
Academisch Italiaans naar Perzisch VertalenItaliaans Perzisch Betekenis van woorden
Italiaans Spelling en lezen Perzisch Italiaans Perzisch Zin Vertaling
Correcte vertaling van lang Italiaans Tekst, Perzisch Vertalen Italiaans

"" vertaling werd getoond
De hotfix verwijderen
Selecteer de tekst om de voorbeelden te zien
Is er een vertaalfout?
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
U kunt reageren
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Er is een fout opgetreden
Fout opgetreden.
Sessie beëindigd
Vernieuw de pagina. De tekst die u hebt geschreven en de vertaling ervan zullen niet verloren gaan.
Lijsten konden niet worden geopend
Çevirce, kon geen verbinding maken met de database van de browser. Als de fout vele malen wordt herhaald, gelieve Informeer het ondersteuningsteam. Houd er rekening mee dat lijsten mogelijk niet werken in de incognitomodus.
Start uw browser opnieuw op om de lijsten te activeren

Italiaans is een prachtige taal die de romantiek van Italië tot leven brengt. Het is ook een belangrijke taal voor bedrijven en organisaties over de hele wereld, aangezien Italië een belangrijk economisch en Cultureel Centrum is. Of u nu met klanten moet communiceren, met collega ' s moet samenwerken of documenten in het Italiaans moet begrijpen, vertaaldiensten kunnen zorgen voor nauwkeurige communicatie.

Vertalen van het Italiaans naar het Engels, of van het Engels naar het Italiaans, is een complexe taak waarvoor een ervaren vertaler nodig is om de nuances van de taal effectief over te brengen. De eerste uitdaging bij het vertalen van het Italiaans naar het Engels of van het Engels naar het Italiaans is de verschillende structuur van de taal. Een Italiaanse zin bestaat meestal uit een onderwerp, Een object en een actiewerkwoord, gevolgd door een bijwoord of andere kwalificaties. In het Engels wordt de volgorde van deze categorieën vaak omgedraaid.

Een andere uitdaging die bij de Italiaanse vertaling ontstaat, zijn de vele regionale variaties binnen de taal. Omdat Italië tientallen dialecten heeft, zijn veel vertalers gespecialiseerd in specifieke regionale dialecten, zodat ze de unieke culturele uitingen van de regio beter kunnen vastleggen. Bovendien is het belangrijk dat de vertaler een goed begrip heeft van alledaagse zinnen en idiomen die vaak worden gebruikt in Italiaanse gesprekken of schrijven.

Naast het feit dat ze zich bewust zijn van de nuances van de taal, moeten effectieve Italiaanse vertalers goed geïnformeerd zijn over de cultuur en geschiedenis van het land. Dit stelt hen in staat om het document in zijn oorspronkelijke context te interpreteren en zorgt voor zinvollere vertalingen.

Het vermogen om nauwkeurig Italiaans te vertalen kan de bedrijfsgroei vergemakkelijken en het gemakkelijker maken om te communiceren met een wereldwijd publiek. Professionele vertaaldiensten zijn beschikbaar om organisaties te helpen de taalbarrière te overwinnen en tegelijkertijd de schoonheid van de taal te behouden. Samenwerken met een ervaren vertaalteam is de beste manier om accurate en zinvolle communicatie in het Italiaans te garanderen.
In welke landen wordt de Italiaanse taal gesproken?

Italiaans is een officiële taal in Italië, San Marino, Vaticaanstad en delen van Zwitserland. Het wordt ook gesproken in Albanië, Malta, Monaco, Slovenië en Kroatië. Daarnaast zijn er verschillende Italiaans sprekende gemeenschappen over de hele wereld, onder meer in landen als de Verenigde Staten, Frankrijk en Argentinië.

Wat is de geschiedenis van de Italiaanse taal?

De geschiedenis van de Italiaanse taal is lang en complex. De oudste geschreven vermelding van het Italiaans dateert uit de 9e eeuw na Christus, hoewel het waarschijnlijk is dat de taal veel eerder werd gesproken. De Italiaanse taal is ontstaan uit de dialecten van het Longobardisch, een Germaanse taal die werd gesproken door de Lombarden, een Germaanse volk dat het Italiaanse schiereiland in de 6e eeuw na Christus binnenviel.
Van de 9e tot de 14e eeuw ontwikkelde het Italiaans zich aanzienlijk, met de ontwikkeling van regionale dialecten over het schiereiland. In deze periode ontstond het Toscaanse dialect, of 'Toscana', dat de basis werd voor de moderne standaard Italiaanse taal.
In de 15e eeuw leidde de invloed van schrijvers uit Florence, Rome en Venetië tot verdere standaardisatie van de taal. In deze tijd werden tal van Latijnse woorden in de woordenschat van de taal opgenomen, zoals 'amoroso' (lieflijk) en 'dolce' (zoet).
In de 16e en 17e eeuw beleefde Italië een periode van grote literaire productie. De meest invloedrijke figuren van deze tijd waren Dante, Petrarca en Boccaccio, wiens werken een grote impact hadden op de taal.
In de 19e eeuw onderging Italië een politiek eenwordingsproces en werd de nieuwe standaardtaal, of "Italiano Comune", opgericht. De officiële taal van Italië is nu gebaseerd op het Toscaanse dialect, vanwege de prominente literaire erfenis.
Ondanks zijn lange geschiedenis blijft het Italiaans een taal die in veel delen van het land nog steeds actief wordt gebruikt in het dagelijks spraakgebruik.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Italiaanse taal?

1. Dante Alighieri (1265-1321): vaak aangeduid als de "vader van de Italiaanse taal", schreef Dante de Goddelijke Komedie en wordt gecrediteerd voor het vaststellen van het Toscaanse dialect als basis voor het moderne standaard Italiaans.
2. Petrarca (13041374): een Italiaanse dichter en geleerde, Petrarca wordt herinnerd om zijn humanistische invloed en wordt ook gecrediteerd met het uitvinden van de sonnetvorm van poëzie. Hij schreef veel in het Italiaans, waardoor de taal literairer werd.
3. Boccaccio (1313-1375): een 14e-eeuwse Italiaanse auteur, Boccaccio schreef een aantal werken in het Italiaans, waaronder de Decameron en verhalen uit het leven van St.Franciscus. Zijn werk hielp het Italiaans verder uit te breiden dan zijn dialecten en een soort lingua franca te creëren.
4. Luigi Pirandello (18671936): een Nobelprijswinnaar, Pirandello schreef veel werken in het Italiaans die zich bezighielden met thema ' s van maatschappelijke vervreemding en existentiële angst. Zijn gebruik van alledaagse taal hielp de taal breder te gebruiken en te begrijpen.
5. Ugo Foscolo (17781827): een van de meest invloedrijke figuren in de Italiaanse Romantiek, Foscolo hielp de taal van het moderne Italiaans vorm te geven door het gebruik van rijmen, meters en andere poëtische conventies te populariseren.

Hoe is de structuur van de Italiaanse taal?

De Italiaanse taal is een Romaanse taal en is, net als andere Romaanse talen, opgebouwd rond werkwoorden. Het heeft een onderwerp-werkwoord-Object woordorde en heeft een complex systeem van tijden en stemmingen om verleden, heden en toekomst uit te drukken. Het wordt beschouwd als een van de moeilijker te leren talen, vanwege de complexe nuances en subtiele verschillen in betekenis tussen woorden.

Hoe leer je de Italiaanse taal op de meest correcte manier?

1. Dompel jezelf onder: de beste manier om een taal te leren is om jezelf er zoveel mogelijk in onder te dompelen. Dit betekent zoveel mogelijk in het Italiaans horen, spreken en lezen. Vind Italiaanse films, tv-programma ' s, muziek, boeken en gesprekken met moedertaalsprekers.
2. Leer de basisprincipes van de Italiaanse grammatica, met name de werkwoordtijden, het zelfstandig naamwoord en de voornaamwoordvormen. Begin met een basisgesprek zoals jezelf voorstellen, vragen stellen en beantwoorden en emoties uiten.
3. Oefen regelmatig: het leren van elke taal vereist toewijding en oefening. Zorg ervoor dat je consequent tijd besteedt aan het studeren en oefenen van Italiaans.
4. Gebruik middelen verstandig: er zijn veel middelen beschikbaar om u te helpen Italiaans te leren. Profiteer van online taalcursus, woordenboeken, zinsdelen en audioboeken.
5. Blijf gemotiveerd: het leren van elke taal kan een uitdaging zijn. Stel kleine doelen voor jezelf en beloon jezelf wanneer je ze bereikt. Vier je vooruitgang!
6. Veel plezier: Italiaans leren moet een leuke en plezierige ervaring zijn. Maak leren leuk door taalspellen te spelen of Italiaanse Tekenfilms te kijken. Je zult versteld staan hoe snel je leert.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare, nauwkeurige en professionele vertaler voor uw Perzische taalbehoeften, bent u bij ons aan het juiste adres. Perzisch, ook bekend als Farsi, is een belangrijke taal in het Midden-Oosten, voornamelijk gesproken door mensen in Iran, Afghanistan en Tadzjikistan. Het is een taal die vaak wordt gebruikt in het bedrijfsleven, de overheid en de diplomatie. Met zo ' n groot aantal sprekers is het belangrijk om een vertaler te vinden die in beide talen nauwkeurig kan communiceren.

Bij Persian Translation Services streven we ernaar om onze klanten de best mogelijke vertaaldiensten te bieden. Ons team van hoogopgeleide en ervaren vertalers zijn allemaal native speakers van het Perzisch die jarenlange ervaring hebben in het veld en de nieuwste technologieën gebruiken om nauwkeurigheid te garanderen. Onze diensten variëren van basisvertalingen tot de meer technische gebieden van juridische en medische vertalingen, zodat al onze klanten de oplossingen krijgen die ze nodig hebben.

Wij streven ernaar om onze klanten de hoogst mogelijke vertalingen te bieden. Onze vertalers hebben een uitstekende kennis van zowel Perzisch als Engels, zodat ze snel en nauwkeurig documenten kunnen vertalen zonder in te boeten aan kwaliteit. Wij bieden ook redigeren en proeflezen diensten om ervoor te zorgen dat alle documenten voldoen aan de hoogste normen.

Bij Persian Translation Services begrijpen we het belang van veiligheid en vertrouwelijkheid als het gaat om vertaaldiensten. We besteden veel zorg aan het beschermen van de integriteit van de documenten die we ontvangen en delen nooit informatie met derden. Al onze medewerkers ondertekenen een geheimhoudingsovereenkomst om de hoogste niveaus van vertrouwelijkheid te garanderen.

Als u op zoek bent naar betrouwbare, nauwkeurige en professionele vertaaldiensten voor uw Perzische taalbehoeften, neem dan vandaag nog contact met ons op. We kijken ernaar uit om u de best mogelijke service te bieden en u de oplossingen te bieden die u nodig hebt.
In welke landen wordt het Perzisch gesproken?

De Perzische taal (ook bekend als Farsi) wordt voornamelijk gesproken in Iran, Afghanistan en Tadzjikistan. Het wordt ook gesproken in bepaalde gebieden van sommige andere landen, zoals Irak, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, turkije, Oman en Oezbekistan.

Wat is de geschiedenis van de Perzische taal?

De Perzische taal is een van de oudste Indo-Europese talen ter wereld en wordt verondersteld te zijn ontstaan in het zuiden van Iran rond de 8e eeuw v.Chr. Aanvankelijk werd Oud-Perzisch gesproken door de inwoners van Persis, een regio in het zuidwestelijke deel van het hedendaagse Iran. In 550 v.Chr. werd het Achaemenidische Rijk gevormd, waarbij het Oud-Perzisch de taal van het koninklijk hof werd. In de volgende eeuwen breidde het Achaemenidische Rijk zich uit en verspreidde het Oud-Perzisch zich geleidelijk over grote delen van het Midden-Oosten, Afghanistan, Centraal-Azië en delen van Europa.
Toen de islamitische verovering begon in 651 CE, werd Arabisch de officiële taal van de islamitische wereld. Het Perzisch nam uiteindelijk veel Arabische woorden en Termen aan om de veranderende tijden bij te houden. Het resultaat van dit proces was de opkomst van een nieuw dialect dat bekend staat als "Middle Persian" (ook wel Pahlavi of Parthisch genoemd). Het midden-Perzisch verspreidde zich door de hele regio en zou uiteindelijk de ontwikkeling van andere moderne Iraanse talen beïnvloeden.
In de 10e eeuw na Christus ontstond de nieuw-Perzische taal uit de evolutie van het midden-Perzisch. Nieuw-Perzisch leende veel van zijn woorden uit het Arabisch, Turks en andere talen, maar het behield een deel van de grammatica van het midden-Perzisch. In deze periode ontstonden ook poëtische meters, die een belangrijk onderdeel van de Perzische literatuur zouden worden.
Tegenwoordig is Perzisch de moedertaal van meer dan 65 miljoen mensen in Iran, Afghanistan, Tadzjikistan, Oezbekistan en andere delen van de wereld. Het is nog steeds een belangrijke literaire taal in de regio en blijft nauw verweven met de cultuur en geschiedenis van de mensen van deze landen.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Perzische taal?

1. Ferdowsi (CA. 9401020): beschouwd als de grootste Perzische dichter en auteur van de Shahnameh, een episch gedicht dat oude Iraanse verhalen vertelt.
2. Rumi (1207-1273): een van de grootste Perzische soefi dichters en oprichter van de Mevlevi orde, een religieuze orde die aanbidt door middel van muziek en poëzie.
3. Omar Khayyam (1048-1131): Perzische wiskundige, astronoom en een van de beroemdste Perzische dichters.
4. Saadi Shirazi (CA. 11841283): Perzische mystieke dichter, productief schrijver en auteur van de twee gedichten: Bustan en Gulistan.
5. Hafez (1315-1390): Perzische dichter, bekend om zijn lyrische en sensuele poëzie, vaak genoemd naast Rumi.

Hoe is de structuur van de Perzische taal?

De structuur van de Perzische taal is gebaseerd op een agglutinerende morfologie, wat betekent dat woorden worden gevormd door morfemen samen te combineren op een manier die de Betekenis van het woord verandert. Perzisch heeft een SOV (subject-object-verb) woordorde en een naamwoord-bijvoeglijk naamwoord-werkwoord zinsstructuur. Het gebruikt ook achtervoegsels in plaats van voorzetsels zoals sommige andere talen. Werkwoorden hebben een groot aantal voor-en achtervoegsels die aspecten zoals tijd, stemming en persoon aangeven. Ten slotte heeft het een speciaal soort werkwoordvorm, de optatief, die wensen of verlangens uitdrukt.

Hoe leer je de Perzische Taal op de meest correcte manier?

1. Doe mee aan een Perzisch-taalcursus: de beste manier om de Perzische taal te leren is door deel te nemen aan een taalcursus aan een plaatselijke universiteit of taalschool. Dit zal u voorzien van structuur en begeleiding, evenals deskundige instructeurs die feedback kunnen geven over uw vooruitgang.
2. Gebruik apps voor het leren van talen: apps voor het leren van talen zoals Duolingo, Babbel en Memrise zijn geweldige hulpmiddelen voor het leren van elke taal. Ze bieden leuke en interactieve lessen die je helpen de woordenschat en grammatica te oefenen en te versterken die je moet kennen om in het Perzisch te kunnen communiceren.
3. Kijk Perzische films en TV-programma 's: het kijken naar films en TV-programma' s in het Perzisch is een uitstekende manier om jezelf onder te dompelen in de taal en beter af te stemmen op de verschillende accenten en dialecten. Je kunt veel Perzische films en shows online streamen, of je kunt ook DVD ' s kopen.
4. Zoek een taalpartner: Als u een moedertaalspreker van het Perzisch kunt vinden die bereid is de taal met u te oefenen, kan dit een geweldige manier zijn om uw taalvaardigheden te verbeteren. Je kunt ze vragen stellen over woorden en zinnen, de uitspraak oefenen en een beter begrip krijgen van de cultuur en gebruiken van Iran door met je taalpartner te praten.
5. Luister naar Perzische muziek: luisteren naar Perzische muziek is een geweldige manier om de taal op te pikken. Er zijn veel artiesten uit Iran en het Midden-Oosten die geweldige muziek in de taal produceren. Luisteren naar hen zal u helpen meer vertrouwd te raken met de taal en uw woordherkenningsvaardigheden te vergroten.


LINK;

Maken
De nieuwe lijst
De gemeenschappelijke lijst
Maken
Verplaatsen Verwijderen
Kopiëren
Deze lijst is niet langer bijgewerkt door de eigenaar. U kunt de lijst naar uzelf verplaatsen of toevoegingen doen
Bewaar het als mijn lijst
Uitschrijven
  Abonneren
  Ga naar de lijst
   Maak een lijst
   Opslaan
   De lijst hernoemen
   Opslaan
   Ga naar de lijst
    Lijst kopiëren
     Lijst delen
     De gemeenschappelijke lijst
     Sleep het bestand hier
     Bestanden in jpg, png, gif, doc, docx, pdf, xls, xlsx, ppt, pptx formaat en andere formaten tot 5 MB