Italiaans Singalees Vertalen


Italiaans Singalees Tekst Vertaling

Italiaans Singalees Vertaling van zinnen

Italiaans Singalees Vertalen - Singalees Italiaans Vertalen


0 /

    
Bedankt voor je feedback!
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Laat de scanner de microfoon gebruiken.


Vertaling Afbeelding;
 Singalees Vertaling

VERGELIJKBARE ZOEKOPDRACHTEN;
Italiaans Singalees Vertalen, Italiaans Singalees Tekst Vertaling, Italiaans Singalees Woordenboek
Italiaans Singalees Vertaling van zinnen, Italiaans Singalees Vertaling van het woord
Vertalen Italiaans Taal Singalees Taal

ANDERE ZOEKOPDRACHTEN;
Italiaans Singalees Stem Vertalen Italiaans Singalees Vertalen
Academisch Italiaans naar Singalees VertalenItaliaans Singalees Betekenis van woorden
Italiaans Spelling en lezen Singalees Italiaans Singalees Zin Vertaling
Correcte vertaling van lang Italiaans Tekst, Singalees Vertalen Italiaans

"" vertaling werd getoond
De hotfix verwijderen
Selecteer de tekst om de voorbeelden te zien
Is er een vertaalfout?
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
U kunt reageren
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Er is een fout opgetreden
Fout opgetreden.
Sessie beëindigd
Vernieuw de pagina. De tekst die u hebt geschreven en de vertaling ervan zullen niet verloren gaan.
Lijsten konden niet worden geopend
Çevirce, kon geen verbinding maken met de database van de browser. Als de fout vele malen wordt herhaald, gelieve Informeer het ondersteuningsteam. Houd er rekening mee dat lijsten mogelijk niet werken in de incognitomodus.
Start uw browser opnieuw op om de lijsten te activeren

Italiaans is een prachtige taal die de romantiek van Italië tot leven brengt. Het is ook een belangrijke taal voor bedrijven en organisaties over de hele wereld, aangezien Italië een belangrijk economisch en Cultureel Centrum is. Of u nu met klanten moet communiceren, met collega ' s moet samenwerken of documenten in het Italiaans moet begrijpen, vertaaldiensten kunnen zorgen voor nauwkeurige communicatie.

Vertalen van het Italiaans naar het Engels, of van het Engels naar het Italiaans, is een complexe taak waarvoor een ervaren vertaler nodig is om de nuances van de taal effectief over te brengen. De eerste uitdaging bij het vertalen van het Italiaans naar het Engels of van het Engels naar het Italiaans is de verschillende structuur van de taal. Een Italiaanse zin bestaat meestal uit een onderwerp, Een object en een actiewerkwoord, gevolgd door een bijwoord of andere kwalificaties. In het Engels wordt de volgorde van deze categorieën vaak omgedraaid.

Een andere uitdaging die bij de Italiaanse vertaling ontstaat, zijn de vele regionale variaties binnen de taal. Omdat Italië tientallen dialecten heeft, zijn veel vertalers gespecialiseerd in specifieke regionale dialecten, zodat ze de unieke culturele uitingen van de regio beter kunnen vastleggen. Bovendien is het belangrijk dat de vertaler een goed begrip heeft van alledaagse zinnen en idiomen die vaak worden gebruikt in Italiaanse gesprekken of schrijven.

Naast het feit dat ze zich bewust zijn van de nuances van de taal, moeten effectieve Italiaanse vertalers goed geïnformeerd zijn over de cultuur en geschiedenis van het land. Dit stelt hen in staat om het document in zijn oorspronkelijke context te interpreteren en zorgt voor zinvollere vertalingen.

Het vermogen om nauwkeurig Italiaans te vertalen kan de bedrijfsgroei vergemakkelijken en het gemakkelijker maken om te communiceren met een wereldwijd publiek. Professionele vertaaldiensten zijn beschikbaar om organisaties te helpen de taalbarrière te overwinnen en tegelijkertijd de schoonheid van de taal te behouden. Samenwerken met een ervaren vertaalteam is de beste manier om accurate en zinvolle communicatie in het Italiaans te garanderen.
In welke landen wordt de Italiaanse taal gesproken?

Italiaans is een officiële taal in Italië, San Marino, Vaticaanstad en delen van Zwitserland. Het wordt ook gesproken in Albanië, Malta, Monaco, Slovenië en Kroatië. Daarnaast zijn er verschillende Italiaans sprekende gemeenschappen over de hele wereld, onder meer in landen als de Verenigde Staten, Frankrijk en Argentinië.

Wat is de geschiedenis van de Italiaanse taal?

De geschiedenis van de Italiaanse taal is lang en complex. De oudste geschreven vermelding van het Italiaans dateert uit de 9e eeuw na Christus, hoewel het waarschijnlijk is dat de taal veel eerder werd gesproken. De Italiaanse taal is ontstaan uit de dialecten van het Longobardisch, een Germaanse taal die werd gesproken door de Lombarden, een Germaanse volk dat het Italiaanse schiereiland in de 6e eeuw na Christus binnenviel.
Van de 9e tot de 14e eeuw ontwikkelde het Italiaans zich aanzienlijk, met de ontwikkeling van regionale dialecten over het schiereiland. In deze periode ontstond het Toscaanse dialect, of 'Toscana', dat de basis werd voor de moderne standaard Italiaanse taal.
In de 15e eeuw leidde de invloed van schrijvers uit Florence, Rome en Venetië tot verdere standaardisatie van de taal. In deze tijd werden tal van Latijnse woorden in de woordenschat van de taal opgenomen, zoals 'amoroso' (lieflijk) en 'dolce' (zoet).
In de 16e en 17e eeuw beleefde Italië een periode van grote literaire productie. De meest invloedrijke figuren van deze tijd waren Dante, Petrarca en Boccaccio, wiens werken een grote impact hadden op de taal.
In de 19e eeuw onderging Italië een politiek eenwordingsproces en werd de nieuwe standaardtaal, of "Italiano Comune", opgericht. De officiële taal van Italië is nu gebaseerd op het Toscaanse dialect, vanwege de prominente literaire erfenis.
Ondanks zijn lange geschiedenis blijft het Italiaans een taal die in veel delen van het land nog steeds actief wordt gebruikt in het dagelijks spraakgebruik.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Italiaanse taal?

1. Dante Alighieri (1265-1321): vaak aangeduid als de "vader van de Italiaanse taal", schreef Dante de Goddelijke Komedie en wordt gecrediteerd voor het vaststellen van het Toscaanse dialect als basis voor het moderne standaard Italiaans.
2. Petrarca (13041374): een Italiaanse dichter en geleerde, Petrarca wordt herinnerd om zijn humanistische invloed en wordt ook gecrediteerd met het uitvinden van de sonnetvorm van poëzie. Hij schreef veel in het Italiaans, waardoor de taal literairer werd.
3. Boccaccio (1313-1375): een 14e-eeuwse Italiaanse auteur, Boccaccio schreef een aantal werken in het Italiaans, waaronder de Decameron en verhalen uit het leven van St.Franciscus. Zijn werk hielp het Italiaans verder uit te breiden dan zijn dialecten en een soort lingua franca te creëren.
4. Luigi Pirandello (18671936): een Nobelprijswinnaar, Pirandello schreef veel werken in het Italiaans die zich bezighielden met thema ' s van maatschappelijke vervreemding en existentiële angst. Zijn gebruik van alledaagse taal hielp de taal breder te gebruiken en te begrijpen.
5. Ugo Foscolo (17781827): een van de meest invloedrijke figuren in de Italiaanse Romantiek, Foscolo hielp de taal van het moderne Italiaans vorm te geven door het gebruik van rijmen, meters en andere poëtische conventies te populariseren.

Hoe is de structuur van de Italiaanse taal?

De Italiaanse taal is een Romaanse taal en is, net als andere Romaanse talen, opgebouwd rond werkwoorden. Het heeft een onderwerp-werkwoord-Object woordorde en heeft een complex systeem van tijden en stemmingen om verleden, heden en toekomst uit te drukken. Het wordt beschouwd als een van de moeilijker te leren talen, vanwege de complexe nuances en subtiele verschillen in betekenis tussen woorden.

Hoe leer je de Italiaanse taal op de meest correcte manier?

1. Dompel jezelf onder: de beste manier om een taal te leren is om jezelf er zoveel mogelijk in onder te dompelen. Dit betekent zoveel mogelijk in het Italiaans horen, spreken en lezen. Vind Italiaanse films, tv-programma ' s, muziek, boeken en gesprekken met moedertaalsprekers.
2. Leer de basisprincipes van de Italiaanse grammatica, met name de werkwoordtijden, het zelfstandig naamwoord en de voornaamwoordvormen. Begin met een basisgesprek zoals jezelf voorstellen, vragen stellen en beantwoorden en emoties uiten.
3. Oefen regelmatig: het leren van elke taal vereist toewijding en oefening. Zorg ervoor dat je consequent tijd besteedt aan het studeren en oefenen van Italiaans.
4. Gebruik middelen verstandig: er zijn veel middelen beschikbaar om u te helpen Italiaans te leren. Profiteer van online taalcursus, woordenboeken, zinsdelen en audioboeken.
5. Blijf gemotiveerd: het leren van elke taal kan een uitdaging zijn. Stel kleine doelen voor jezelf en beloon jezelf wanneer je ze bereikt. Vier je vooruitgang!
6. Veel plezier: Italiaans leren moet een leuke en plezierige ervaring zijn. Maak leren leuk door taalspellen te spelen of Italiaanse Tekenfilms te kijken. Je zult versteld staan hoe snel je leert.

Sinhalese vertaling is de laatste jaren steeds belangrijker geworden, omdat meer mensen over de hele wereld zijn blootgesteld aan de taal en de cultuur ervan. Sinhalees wordt voornamelijk gesproken in Sri Lanka, maar wordt ook gebruikt in andere landen zoals India, Singapore en Bangladesh. Om effectief te communiceren met Singalese sprekers, zijn nauwkeurige en betrouwbare vertalingen nodig.

De eerste stap naar het verkrijgen van een goede Singalese vertaling is het vinden van een gekwalificeerde professionele vertaler. Een vertaler moet in staat zijn om taalkundig accurate en cultureel passende vertalingen te leveren voor elk doel. Gerenommeerde bedrijven zijn online te vinden, maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de vertaler die u kiest ruime ervaring heeft in de taal waarin u vertaalt.

Het is ook essentieel om de context van de vertaling nauwkeurig te specificeren, zodat de vertaler over alle nodige informatie beschikt om een effectieve vertaling te kunnen leveren. Dit kan het verstrekken van achtergrondinformatie omvatten over het doel van de tekst, de doelgroep en eventuele relevante terminologie of specifieke zinnen die moeten worden gebruikt.

Wanneer de vertaler over de nodige informatie en taalvaardigheden beschikt, kan het eigenlijke vertaalproces beginnen. Afhankelijk van de lengte en complexiteit van de tekst die wordt vertaald, kan dit van enkele minuten tot enkele dagen of zelfs langer duren. Nadat de vertaling is voltooid, is het belangrijk om de vertaalde tekst te controleren om de nauwkeurigheid en consistentie met de originele tekst te garanderen.

Met de juiste vertaler kan een kwalitatieve Singalese vertaling helpen de kloof tussen verschillende culturen te overbruggen en de communicatie gemakkelijker te maken. Door de tijd te nemen om een gekwalificeerde vertaler te vinden en ervoor te zorgen dat de vertaler alle informatie heeft die hij nodig heeft om goed werk te doen, kunt u erop vertrouwen dat de vertaling nauwkeurig, cultureel passend en betrouwbaar zal zijn.
In welke landen wordt de Singalese taal gesproken?

De Singalese taal wordt gesproken in Sri Lanka en sommige delen van India, Maleisië, Singapore en Thailand.

Wat is de geschiedenis van de Singalese taal?

De Singalese taal stamt af van de Midden-Indo-Arische taal, Pali. Het werd gesproken door kolonisten op het eiland Sri Lanka sinds ongeveer de 6e eeuw voor Christus. Sri Lanka zelf was een Centrum voor het boeddhisme, dat de ontwikkeling van de Singalese taal sterk beïnvloedde. Met de komst van Portugese en Nederlandse handelaren in de 16e eeuw begon de taal buitenlandse woorden te absorberen, vooral die met betrekking tot de handel. Dit ging door in de 19e eeuw, waarbij Engelse en Tamil woorden in het Sinhalees werden opgenomen. In de moderne tijd is het Sinhalees gestandaardiseerd in twee literaire vormen: Sinhala Wijesekara en Sinhala Kithsiri. De officiële status in Sri Lanka is geëvolueerd samen met de politieke status, en is in 2018 een van de drie officiële talen in het land geworden.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Singalese taal?

1. Ananda Coomaraswamy een Sri Lankaanse geleerde die tal van essays schreef over de Sinhalese taal en cultuur, zoals "A Critical History of Sinhalese Literature" en "Sinhalese Grammar and Literal Composition".
2. Baddegama Wimalawansa Thero-een boeddhistische monnik en gerenommeerde Pali-geleerde die verantwoordelijk was voor het nieuw leven inblazen van het gebruik van Pali in de Singalese literatuur en Pali onderwees aan veel studenten.
3. Walisingha Harischandra een productieve schrijfster en een pionier van moderne Sinhalese literaire werken die werken schreef als "vessanthara Jataka", "Suriyagoda" en "Kisavai Kavi".
4. Gunadasa Amarasekara-nam het" Grammari Cunchu "spellingstelsel voor de moderne Singalese taal over en schreef romans zoals" Beehive "en"the Road from Elephant Pass".
5. Ediriweera Sarachchandra - een vooraanstaand toneelschrijver die toneelstukken schreef zoals "Maname" en "Sinhabahu" en bekend stond om zijn creatieve gebruik van de Sihala-taal en creatieve schrijfstijl.

Hoe is de structuur van de Singalese taal?

Sinhalees is een Zuid-Indo-Arische taal die wordt gesproken door ongeveer 16 miljoen mensen in Sri Lanka, voornamelijk door de Sinhala etnische groep. De taal is zo gestructureerd dat elke lettergreep een inherente klinker heeft — ofwel /a/, /ɔ/ Of /ɯ/. Woorden worden gevormd door medeklinkers en klinkers te combineren, waarbij medeklinkerclusters gebruikelijk zijn. De taal heeft ook een sterke invloed van Pali en Sanskriet, evenals woorden geleend van het Portugees, Nederlands en Engels. Sinhalees volgt de subject-object-verb (SOV) woordvolgorde en heeft een rijk systeem van eerbetekenissen en beleefdheidsmarkeringen.

Hoe leer je de Singalese taal op de meest correcte manier?

1. Leer de basisgrammatica en structuur van de Singalese taal. Maak jezelf vertrouwd met de verschillende delen van spraak zoals zelfstandige naamwoorden, voornaamwoorden, werkwoorden, bijvoeglijke naamwoorden, bijwoorden, enz.
2. Koop een goed boek in de Singalese taal om als referentie te gebruiken terwijl je studeert. Zoek naar boeken die onderwerpen behandelen zoals werkwoorden, zelfstandige naamwoorden, tijden en idiomen.
3. Zoek een native speaker van de taal om mee te oefenen. Het hebben van iemand die de taal vloeiend spreekt, kan u helpen om snel en nauwkeurig nieuwe woorden en zinnen te leren.
4. Studie Singalese woordenschat. Neem de tijd om vertrouwd te raken met Singalese woorden en hoe ze worden gebruikt. Zoek hun betekenis op in een woordenboek en oefen ze op te schrijven.
5. Luister naar audio-opnamen in het Singalees. Dit zal u helpen om te wennen aan het geluid van de taal en een goed begrip van het accent en de uitspraak te krijgen.
6. Gebruik technologie in uw voordeel. Er zijn veel nuttige websites, apps en andere bronnen om u te helpen de taal te leren. Maak er gebruik van en je zult in een mum van tijd Singalees kunnen leren.


LINK;

Maken
De nieuwe lijst
De gemeenschappelijke lijst
Maken
Verplaatsen Verwijderen
Kopiëren
Deze lijst is niet langer bijgewerkt door de eigenaar. U kunt de lijst naar uzelf verplaatsen of toevoegingen doen
Bewaar het als mijn lijst
Uitschrijven
  Abonneren
  Ga naar de lijst
   Maak een lijst
   Opslaan
   De lijst hernoemen
   Opslaan
   Ga naar de lijst
    Lijst kopiëren
     Lijst delen
     De gemeenschappelijke lijst
     Sleep het bestand hier
     Bestanden in jpg, png, gif, doc, docx, pdf, xls, xlsx, ppt, pptx formaat en andere formaten tot 5 MB