Italiaans Vietnamees Vertalen


Italiaans Vietnamees Tekst Vertaling

Italiaans Vietnamees Vertaling van zinnen

Italiaans Vietnamees Vertalen - Vietnamees Italiaans Vertalen


0 /

    
Bedankt voor je feedback!
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Laat de scanner de microfoon gebruiken.


Vertaling Afbeelding;
 Vietnamees Vertaling

VERGELIJKBARE ZOEKOPDRACHTEN;
Italiaans Vietnamees Vertalen, Italiaans Vietnamees Tekst Vertaling, Italiaans Vietnamees Woordenboek
Italiaans Vietnamees Vertaling van zinnen, Italiaans Vietnamees Vertaling van het woord
Vertalen Italiaans Taal Vietnamees Taal

ANDERE ZOEKOPDRACHTEN;
Italiaans Vietnamees Stem Vertalen Italiaans Vietnamees Vertalen
Academisch Italiaans naar Vietnamees VertalenItaliaans Vietnamees Betekenis van woorden
Italiaans Spelling en lezen Vietnamees Italiaans Vietnamees Zin Vertaling
Correcte vertaling van lang Italiaans Tekst, Vietnamees Vertalen Italiaans

"" vertaling werd getoond
De hotfix verwijderen
Selecteer de tekst om de voorbeelden te zien
Is er een vertaalfout?
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
U kunt reageren
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Er is een fout opgetreden
Fout opgetreden.
Sessie beëindigd
Vernieuw de pagina. De tekst die u hebt geschreven en de vertaling ervan zullen niet verloren gaan.
Lijsten konden niet worden geopend
Çevirce, kon geen verbinding maken met de database van de browser. Als de fout vele malen wordt herhaald, gelieve Informeer het ondersteuningsteam. Houd er rekening mee dat lijsten mogelijk niet werken in de incognitomodus.
Start uw browser opnieuw op om de lijsten te activeren

Italiaans is een prachtige taal die de romantiek van Italië tot leven brengt. Het is ook een belangrijke taal voor bedrijven en organisaties over de hele wereld, aangezien Italië een belangrijk economisch en Cultureel Centrum is. Of u nu met klanten moet communiceren, met collega ' s moet samenwerken of documenten in het Italiaans moet begrijpen, vertaaldiensten kunnen zorgen voor nauwkeurige communicatie.

Vertalen van het Italiaans naar het Engels, of van het Engels naar het Italiaans, is een complexe taak waarvoor een ervaren vertaler nodig is om de nuances van de taal effectief over te brengen. De eerste uitdaging bij het vertalen van het Italiaans naar het Engels of van het Engels naar het Italiaans is de verschillende structuur van de taal. Een Italiaanse zin bestaat meestal uit een onderwerp, Een object en een actiewerkwoord, gevolgd door een bijwoord of andere kwalificaties. In het Engels wordt de volgorde van deze categorieën vaak omgedraaid.

Een andere uitdaging die bij de Italiaanse vertaling ontstaat, zijn de vele regionale variaties binnen de taal. Omdat Italië tientallen dialecten heeft, zijn veel vertalers gespecialiseerd in specifieke regionale dialecten, zodat ze de unieke culturele uitingen van de regio beter kunnen vastleggen. Bovendien is het belangrijk dat de vertaler een goed begrip heeft van alledaagse zinnen en idiomen die vaak worden gebruikt in Italiaanse gesprekken of schrijven.

Naast het feit dat ze zich bewust zijn van de nuances van de taal, moeten effectieve Italiaanse vertalers goed geïnformeerd zijn over de cultuur en geschiedenis van het land. Dit stelt hen in staat om het document in zijn oorspronkelijke context te interpreteren en zorgt voor zinvollere vertalingen.

Het vermogen om nauwkeurig Italiaans te vertalen kan de bedrijfsgroei vergemakkelijken en het gemakkelijker maken om te communiceren met een wereldwijd publiek. Professionele vertaaldiensten zijn beschikbaar om organisaties te helpen de taalbarrière te overwinnen en tegelijkertijd de schoonheid van de taal te behouden. Samenwerken met een ervaren vertaalteam is de beste manier om accurate en zinvolle communicatie in het Italiaans te garanderen.
In welke landen wordt de Italiaanse taal gesproken?

Italiaans is een officiële taal in Italië, San Marino, Vaticaanstad en delen van Zwitserland. Het wordt ook gesproken in Albanië, Malta, Monaco, Slovenië en Kroatië. Daarnaast zijn er verschillende Italiaans sprekende gemeenschappen over de hele wereld, onder meer in landen als de Verenigde Staten, Frankrijk en Argentinië.

Wat is de geschiedenis van de Italiaanse taal?

De geschiedenis van de Italiaanse taal is lang en complex. De oudste geschreven vermelding van het Italiaans dateert uit de 9e eeuw na Christus, hoewel het waarschijnlijk is dat de taal veel eerder werd gesproken. De Italiaanse taal is ontstaan uit de dialecten van het Longobardisch, een Germaanse taal die werd gesproken door de Lombarden, een Germaanse volk dat het Italiaanse schiereiland in de 6e eeuw na Christus binnenviel.
Van de 9e tot de 14e eeuw ontwikkelde het Italiaans zich aanzienlijk, met de ontwikkeling van regionale dialecten over het schiereiland. In deze periode ontstond het Toscaanse dialect, of 'Toscana', dat de basis werd voor de moderne standaard Italiaanse taal.
In de 15e eeuw leidde de invloed van schrijvers uit Florence, Rome en Venetië tot verdere standaardisatie van de taal. In deze tijd werden tal van Latijnse woorden in de woordenschat van de taal opgenomen, zoals 'amoroso' (lieflijk) en 'dolce' (zoet).
In de 16e en 17e eeuw beleefde Italië een periode van grote literaire productie. De meest invloedrijke figuren van deze tijd waren Dante, Petrarca en Boccaccio, wiens werken een grote impact hadden op de taal.
In de 19e eeuw onderging Italië een politiek eenwordingsproces en werd de nieuwe standaardtaal, of "Italiano Comune", opgericht. De officiële taal van Italië is nu gebaseerd op het Toscaanse dialect, vanwege de prominente literaire erfenis.
Ondanks zijn lange geschiedenis blijft het Italiaans een taal die in veel delen van het land nog steeds actief wordt gebruikt in het dagelijks spraakgebruik.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Italiaanse taal?

1. Dante Alighieri (1265-1321): vaak aangeduid als de "vader van de Italiaanse taal", schreef Dante de Goddelijke Komedie en wordt gecrediteerd voor het vaststellen van het Toscaanse dialect als basis voor het moderne standaard Italiaans.
2. Petrarca (13041374): een Italiaanse dichter en geleerde, Petrarca wordt herinnerd om zijn humanistische invloed en wordt ook gecrediteerd met het uitvinden van de sonnetvorm van poëzie. Hij schreef veel in het Italiaans, waardoor de taal literairer werd.
3. Boccaccio (1313-1375): een 14e-eeuwse Italiaanse auteur, Boccaccio schreef een aantal werken in het Italiaans, waaronder de Decameron en verhalen uit het leven van St.Franciscus. Zijn werk hielp het Italiaans verder uit te breiden dan zijn dialecten en een soort lingua franca te creëren.
4. Luigi Pirandello (18671936): een Nobelprijswinnaar, Pirandello schreef veel werken in het Italiaans die zich bezighielden met thema ' s van maatschappelijke vervreemding en existentiële angst. Zijn gebruik van alledaagse taal hielp de taal breder te gebruiken en te begrijpen.
5. Ugo Foscolo (17781827): een van de meest invloedrijke figuren in de Italiaanse Romantiek, Foscolo hielp de taal van het moderne Italiaans vorm te geven door het gebruik van rijmen, meters en andere poëtische conventies te populariseren.

Hoe is de structuur van de Italiaanse taal?

De Italiaanse taal is een Romaanse taal en is, net als andere Romaanse talen, opgebouwd rond werkwoorden. Het heeft een onderwerp-werkwoord-Object woordorde en heeft een complex systeem van tijden en stemmingen om verleden, heden en toekomst uit te drukken. Het wordt beschouwd als een van de moeilijker te leren talen, vanwege de complexe nuances en subtiele verschillen in betekenis tussen woorden.

Hoe leer je de Italiaanse taal op de meest correcte manier?

1. Dompel jezelf onder: de beste manier om een taal te leren is om jezelf er zoveel mogelijk in onder te dompelen. Dit betekent zoveel mogelijk in het Italiaans horen, spreken en lezen. Vind Italiaanse films, tv-programma ' s, muziek, boeken en gesprekken met moedertaalsprekers.
2. Leer de basisprincipes van de Italiaanse grammatica, met name de werkwoordtijden, het zelfstandig naamwoord en de voornaamwoordvormen. Begin met een basisgesprek zoals jezelf voorstellen, vragen stellen en beantwoorden en emoties uiten.
3. Oefen regelmatig: het leren van elke taal vereist toewijding en oefening. Zorg ervoor dat je consequent tijd besteedt aan het studeren en oefenen van Italiaans.
4. Gebruik middelen verstandig: er zijn veel middelen beschikbaar om u te helpen Italiaans te leren. Profiteer van online taalcursus, woordenboeken, zinsdelen en audioboeken.
5. Blijf gemotiveerd: het leren van elke taal kan een uitdaging zijn. Stel kleine doelen voor jezelf en beloon jezelf wanneer je ze bereikt. Vier je vooruitgang!
6. Veel plezier: Italiaans leren moet een leuke en plezierige ervaring zijn. Maak leren leuk door taalspellen te spelen of Italiaanse Tekenfilms te kijken. Je zult versteld staan hoe snel je leert.

Vietnamees is een unieke taal met zijn eigen alfabet, dialecten en grammaticale regels die het tot een van de meest uitdagende talen maken om te vertalen. Als gevolg hiervan moeten degenen die op zoek zijn naar nauwkeurige vertalingen een professionele Vietnamese vertaler inhuren die de nuances van de taal en cultuur begrijpt.

In Vietnam wordt de nationale taal tiếng Việt genoemd, wat vertaald wordt als "Vietnamese taal"."Deze taal heeft zijn eigen uitgebreide reeks dialecten en accenten die van regio tot regio verschillen en het vaak moeilijk maken voor niet-moedertaalsprekers om te begrijpen. Vietnamees heeft zijn eigen alfabet, dat bekend staat als Chữ Quốc Ngữ, of "Quốc ng Script-Schrift", dat in de 17e eeuw door zendelingen werd ontwikkeld om de taal in Latijnse tekens te transcriberen.

De Vietnamese grammatica volgt, net als de meeste talen, bepaalde regels en constructies. Werkwoordvervoeging is een belangrijk onderdeel van de Vietnamese grammatica, en de tijden en stemmingen weerspiegelen de huidige of toekomstige toestand van het werkwoord. Bovendien hebben zelfstandige naamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden in het Vietnamees specifieke geslachten en kunnen ze ook veranderen afhankelijk van de context van de zin. Nouns kunnen zelfs verschillende betekenissen aannemen, afhankelijk van hun plaatsing binnen een zin.

Vietnamees heeft ook veel idiomen, woorden en zinnen die moeilijk te vertalen zijn zonder een diep begrip van de taal en cultuur. De uitdrukking hạnh phúc kan bijvoorbeeld in het Engels worden vertaald als "geluk", maar het is veel meer dan dat — het omvat het idee van het bereiken van innerlijke vrede, evenwicht, vreugde en tevredenheid. Professionele vertalers moeten deze subtiele verschillen begrijpen om de boodschap in de doeltaal nauwkeurig over te brengen.

Nauwkeurige vertaling van het Vietnamees is essentieel voor zakelijke, juridische en andere documenten. Het inhuren van een gekwalificeerde professionele Vietnamese vertaler zorgt ervoor dat alle taalkundige nuances worden vastgelegd en nauwkeurig worden uitgedrukt in de doeltaal. Met de hulp van een ervaren Vietnamese vertaler kan elke tekst nauwkeurig worden geïnterpreteerd, waardoor lezers de beoogde boodschap en betekenis volledig kunnen begrijpen.
In welke landen wordt Vietnamees gesproken?

Vietnamees is de officiële taal van Vietnam en wordt ook gesproken in Australië, Cambodja, Canada, Frankrijk, Duitsland, Laos, de Filippijnen, Taiwan, de Verenigde Staten en sommige delen van China.

Wat is de geschiedenis van de Vietnamese taal?

De Vietnamese taal is een lid van de Oostenrijkse taalfamilie, die talen omvat die in verschillende regio ' s in Zuidoost-Azië worden gesproken. De taal werd oorspronkelijk verondersteld uit het begin van de 9e eeuw te zijn, maar het hedendaagse Vietnamees wordt verondersteld afgeleid te zijn van een vorm van de taal die in het noorden van Vietnam werd gesproken in het midden van de 17e eeuw.
Vietnamees is een tonale taal, wat betekent dat het tonen (toonhoogte niveaus) gebruikt om woorden en betekenis Binnen woorden te onderscheiden. Het is ook een eenzijdige taal, wat betekent dat veel woorden uit één lettergreep bestaan. Vietnamees wordt geschreven met behulp van een gemodificeerd Latijns alfabet, een versie van het traditionele Chinese schrift bekend als chu nom, en een versie van Japanse kanji bekend als chữ Nôm.
De officiële taal van Vietnam, Vietnamees, is door de eeuwen heen sterk beïnvloed door het Chinees. Er zijn ook sterke invloeden geweest van het Frans, Portugees en Engels. Tegenwoordig zijn er drie verschillende schrijfstijlen van het Vietnamees: officieel schrijven, Literair Schrijven en omgangstaal schrijven.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Vietnamese taal?

1. Nguyễn Du( 17661820): hoog aangeschreven Vietnamese dichter, vooral bekend om zijn epische gedicht, The Tale of Kiều.
2. Phan Bội Châu (1867 1940): nationalistische leider en historicus, die wordt gecrediteerd met het vestigen van het moderne Vietnamese als geschreven taal.
3. Hồ Chí Minh (1890-1969): leidde Vietnam naar onafhankelijkheid in 1945 en is de beroemdste en invloedrijkste figuur in de geschiedenis van het land.
4. Trần Trọng Kim (18721928): bekende geleerde en staatsman, hij schreef verschillende belangrijke werken over de Vietnamese geschiedenis en cultuur.
5. Phạm Quang Sáng( 1926-2011): dichter, literair criticus en taalkundige, vooral bekend om zijn immense bijdragen aan de ontwikkeling van de Vietnamese taal.

Hoe is de structuur van de Vietnamese taal?

De Vietnamese taal is een tonale taal, wat betekent dat dezelfde lettergreep verschillende betekenissen kan hebben, afhankelijk van de toon van de stem waarin het wordt uitgesproken. Het is ook een analytische taal, wat betekent dat woorden worden gevormd uit kleinere eenheden (met name grammaticale deeltjes en woordmodificatoren). De Vietnamese taal wordt geschreven met behulp van een op Latijn gebaseerd alfabet, met extra diakritische tekens om tonen aan te geven. Ten slotte bevat de gesproken taal, omdat Vietnam sterk is beïnvloed door de Chinese cultuur, ook veel leenwoorden uit het Chinees.

Hoe leer je de Vietnamese Taal op de meest correcte manier?

1. Neem een cursus Vietnamees. Het leren van een taal kan het beste worden gedaan met een leraar in een klaslokaal. Zoek naar een gekwalificeerde klas die is afgestemd op uw vaardigheidsniveau en heeft native docenten.
2. Oefen met native speakers. Zoek naar moedertaalsprekers of taaluitwisselingspartners om uw uitspraak te oefenen en uw woordenschat uit te breiden.
3. Maak gebruik van middelen. Profiteer van boeken, audiocursussen, online cursussen en ander leermateriaal dat u kan helpen de taal beter te begrijpen.
4. Luister en lees voortdurend. Probeer zo vaak mogelijk naar een Vietnamese radiostation te luisteren of films in het Vietnamees te kijken. Dit zal je helpen om te wennen aan het geluid van de taal. Bovendien zal het lezen van Vietnamese kranten of literatuur uw begrip van grammatica en woordenschat vergroten.
5. Onthoud gemeenschappelijke zinnen. Het onthouden van veelgebruikte zinnen in het Vietnamees zal je helpen de basis van de taal snel te begrijpen en het gemakkelijker maken om gesprekken op te bouwen.
6. Wees consequent. Het leren van een taal kost tijd en oefening. Verwacht niet dat je ' s nachts vloeiend wordt; probeer in plaats daarvan elke dag minstens een paar minuten te studeren en te oefenen.


LINK;

Maken
De nieuwe lijst
De gemeenschappelijke lijst
Maken
Verplaatsen Verwijderen
Kopiëren
Deze lijst is niet langer bijgewerkt door de eigenaar. U kunt de lijst naar uzelf verplaatsen of toevoegingen doen
Bewaar het als mijn lijst
Uitschrijven
  Abonneren
  Ga naar de lijst
   Maak een lijst
   Opslaan
   De lijst hernoemen
   Opslaan
   Ga naar de lijst
    Lijst kopiëren
     Lijst delen
     De gemeenschappelijke lijst
     Sleep het bestand hier
     Bestanden in jpg, png, gif, doc, docx, pdf, xls, xlsx, ppt, pptx formaat en andere formaten tot 5 MB