Turks Mari Vertalen


Turks Mari Tekst Vertaling

Turks Mari Vertaling van zinnen

Turks Mari Vertalen - Mari Turks Vertalen


0 /

    
Bedankt voor je feedback!
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Laat de scanner de microfoon gebruiken.


Vertaling Afbeelding;
 Mari Vertaling

VERGELIJKBARE ZOEKOPDRACHTEN;
Turks Mari Vertalen, Turks Mari Tekst Vertaling, Turks Mari Woordenboek
Turks Mari Vertaling van zinnen, Turks Mari Vertaling van het woord
Vertalen Turks Taal Mari Taal

ANDERE ZOEKOPDRACHTEN;
Turks Mari Stem Vertalen Turks Mari Vertalen
Academisch Turks naar Mari VertalenTurks Mari Betekenis van woorden
Turks Spelling en lezen Mari Turks Mari Zin Vertaling
Correcte vertaling van lang Turks Tekst, Mari Vertalen Turks

"" vertaling werd getoond
De hotfix verwijderen
Selecteer de tekst om de voorbeelden te zien
Is er een vertaalfout?
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
U kunt reageren
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Er is een fout opgetreden
Fout opgetreden.
Sessie beëindigd
Vernieuw de pagina. De tekst die u hebt geschreven en de vertaling ervan zullen niet verloren gaan.
Lijsten konden niet worden geopend
Çevirce, kon geen verbinding maken met de database van de browser. Als de fout vele malen wordt herhaald, gelieve Informeer het ondersteuningsteam. Houd er rekening mee dat lijsten mogelijk niet werken in de incognitomodus.
Start uw browser opnieuw op om de lijsten te activeren

Turks is een oude, levende taal met wortels in Centraal-Azië, verspreid over duizenden jaren, en gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld. Hoewel het als vreemde taal relatief ongewoon is, heeft het Turks Een hernieuwde interesse en vraag naar vertaaldiensten gezien, vooral in West-Europa, omdat het land steeds meer geglobaliseerd en met elkaar verbonden wordt.

Vanwege zijn lange en ingewikkelde geschiedenis is het turks een van de meest expressieve talen ter wereld, met nuances van cultuur en syntaxis belichaamd in zijn unieke grammatica en woordenschat. Om deze reden moeten vertaaldiensten worden uitgevoerd door native professionals die nauw bekend zijn met de taal om nauwkeurigheid en vloeiendheid te garanderen.

Bij het vertalen van of naar het Turks is het belangrijk om te bedenken dat de taal vol slang en idiomen zit. Bovendien bestaan er naast de standaard geschreven versie meerdere dialecten, dus moet er specifieke aandacht worden besteed aan de regoinale uitspraak en woordenschat van de doelgroep.

Een andere uitdaging die met de Turkse vertaling gepaard gaat, is het zeer gedetailleerde systeem van achtervoegsels in de taal. Elke letter kan volgens grammaticale regels worden gewijzigd; er is een bekwame vertaler nodig om deze regels correct te herkennen en toe te passen.

Over het algemeen is het turks een complexe en mooie taal met een rijke mondelinge traditie, en een die een bekwame hand vereist om nauwkeurig te vertalen. Een gekwalificeerde vertaler kan ervoor zorgen dat uw documenten hun beoogde betekenis behouden wanneer ze in of uit het Turks worden overgebracht.
In welke landen wordt de Turkse taal gesproken?

De Turkse taal wordt voornamelijk gesproken in Turkije, evenals in delen van Cyprus, Irak, Bulgarije, Griekenland en Duitsland.

Wat is de geschiedenis van de Turkse taal?

De Turkse taal, bekend als Turks, is een tak van de Altaïsche taalfamilie. Men denkt dat het is ontstaan uit de taal van de nomadische stammen van wat nu Turkije is in de eerste eeuwen van het eerste millennium na Christus. De taal ontwikkelde zich in de loop van de tijd en werd sterk beïnvloed door talen uit het Midden-Oosten en Centraal-Azië zoals Arabisch, Perzisch en Grieks.
De vroegste geschreven vorm van het Turks dateert uit de 13e eeuw en wordt toegeschreven aan de Seltsjoekische Turken, die in deze periode een groot deel van Anatolië veroverden. De taal die zij gebruikten, heette "Oud-Anatolië-Turks" en het had veel Perzische en Arabische Leenwoorden.
In de Ottomaanse periode (14e tot 19e eeuw) ontstond een gestandaardiseerde taal gebaseerd op het Istanbulse dialect die in alle niveaus van de samenleving en regio ' s van het Rijk werd gebruikt. Dit werd bekend als Ottomaans-Turks, dat veel woorden leende uit andere talen zoals Arabisch, Perzisch en Grieks. Het werd voornamelijk geschreven met het Arabische schrift.
In 1928 introduceerde Atatürk, de stichter van de moderne Turkse republiek, een nieuw alfabet voor de Turkse taal, waarbij het Arabische schrift werd vervangen door een gewijzigd Latijns alfabet. Dit revolutioneerde het Turks en maakte het gemakkelijker te leren en te gebruiken. Tegenwoordig wordt het Turks door meer dan 65 miljoen mensen over de hele wereld gesproken, waardoor het een van de grotere talen in Europa is.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Turkse taal?

1. Mustafa Kemal Atatürk: oprichter en eerste President van de Republiek Turkije, Atatürk wordt vaak gecrediteerd met het introduceren van ingrijpende hervormingen in de Turkse taal, waaronder het vereenvoudigen van het alfabet, het vervangen van buitenlandse woorden door Turkse equivalenten en het actief bevorderen van het onderwijs en het gebruik van de taal.
2. Ahmet Cevdet: een Ottomaanse geleerde, Ahmet Cevdet schreef het eerste moderne Turkse woordenboek, dat veel Arabische en Perzische Leenwoorden bevatte en standaardbetekenissen gaf aan Turkse woorden en zinnen.
3. Halit Ziya Uşaklıgil: een beroemde romanschrijver in het begin van de 20e eeuw, Uşaklıgil wordt gecrediteerd met het nieuw leven inblazen van de interesse in de poëtische stijl van de 16e-eeuwse Ottomaanse dichter Nâzim Hikmet, evenals het populariseren van het gebruik van literaire apparaten zoals woordspel en retorische vragen.
4. Recep Tayyip Erdoğan: de huidige President van Turkije, Erdoğan, heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bevorderen van een gevoel van nationale identiteit door zijn toespraken en door zijn steun voor het gebruik van het Turks in het openbare leven.
5. Bedri Rahmi Eyüboğlu: een van de leidende figuren in de moderne Turkse poëzie sinds de jaren veertig, Eyüboğlu hielp elementen van de Westerse literatuur en traditie in de Turkse literatuur te introduceren, evenals het populariseren van het gebruik van alledaagse Turkse woordenschat.

Hoe is de structuur van de Turkse taal?

Het Turks is een agglutinerende taal, wat betekent dat het Affixen (woordeinden) gebruikt om meer informatie en nuance aan woorden toe te voegen. Het heeft ook een Subject-Object-Verb woordorde. Het Turks heeft ook een relatief grote klinkervoorraad en onderscheid tussen klinkerlengte. Het heeft ook een aantal medeklinkers, evenals twee verschillende soorten nadruk op lettergrepen.

Hoe leer je de Turkse taal op de meest correcte manier?

1. Begin met het leren van de basis van de taal, zoals het alfabet en de basisgrammatica. 2. Gebruik gratis online bronnen zoals Turkse taalcursussen, podcasts en video ' s om je kennis te vergroten. 3. Stel een regelmatig studieschema voor jezelf op, waarbij je je verplicht om de taal minstens één keer per week te studeren. 4. Oefen het spreken van turks met moedertaalsprekers of via taaluitwisselingsprogramma ' s. 5. Gebruik flashcards en andere geheugenhulpmiddelen om u te helpen sleutelwoorden en zinnen te onthouden. 6. Luister naar Turkse muziek en bekijk Turkse films om meer te leren over de cultuur en je luistervaardigheden te verbeteren. 7. Zorg ervoor dat je regelmatig pauzes neemt om jezelf de tijd te geven om te verwerken wat je hebt geleerd en te oefenen. 8. Wees niet bang om fouten te maken; fouten maken deel uit van het leerproces. 9. Daag jezelf uit om nieuwe dingen te proberen en je grenzen te verleggen. 10. Veel plezier tijdens het leren!

Mari Translation: talen vertalen voor cultureel begrip

Mari Translation is een internationale vertaaldienst die culturele hiaten overbrugt door nauwkeurige vertalingen van hoge kwaliteit in meerdere talen te leveren. Mari Translation is opgericht in 2012 en heeft zich gevestigd als een leider in taaldiensten en biedt een scala aan vertalingen, waaronder die met betrekking tot medische, juridische, technische en marketingprojecten.

De toewijding van het bedrijf om taalbarrières tot het verleden te maken, heeft het tot een van de meest betrouwbare vertaaldiensten gemaakt. Het team van experts bestaat uit moedertaalsprekers die gespecialiseerd zijn in een breed scala aan talen, zoals Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Russisch, Chinees en Japans. Alle woordvertalingen worden gecontroleerd op nauwkeurigheid en aangepast aan de nuances van de doeltaal, rekening houdend met lokale gebruiken, regio ' s en dialecten.

Mari Translation biedt ook lokalisatiediensten aan. Dit type vertaling past een tekst aan aan de culturele verwachtingen en voorkeuren van de doelgroep. Met zijn uitgebreide netwerk van lokalisatoren en vertalers kan Mari Translation uitgebreide lokalisatieoplossingen bieden, van branchespecifieke bewerkingen tot precieze culturele aanpassingen.

Daarnaast biedt het bedrijf een uitgebreid scala aan andere diensten, zoals tolken voor zakelijke bijeenkomsten, audio/video vertaling, transcriptie en ondertiteling. Het team van professionals is 24/7 beschikbaar om snelle en nauwkeurige vertalingen te leveren met inachtneming van het budget van de klant.

Bij Mari Translation ligt de focus op het leveren van kwalitatieve vertalingen met maximale efficiëntie. Het bedrijf is trots op zijn naleving van strikte kwaliteitscontrolemaatregelen en toewijding om tijdige resultaten te leveren. Het streeft er ook naar om sterke klantrelaties op te bouwen en persoonlijke service te bieden.

Mari Translation is een geweldige optie voor iedereen die taal-en culturele barrières wil overbruggen. Met een toegewijd team van experts, effectieve gestandaardiseerde processen en een breed scala aan diensten, maakt het bedrijf de communicatie gemakkelijk en efficiënt.
In welke landen wordt de Mari-taal gesproken?

De Mari-taal wordt voornamelijk gesproken in Rusland, hoewel er enkele sprekers zijn in Estland en Oekraïne. Het is een officiële taal in de Republiek Mari El, Een federaal onderwerp van Rusland.

Wat is de geschiedenis van de Mari taal?

De Mari-taal is een lid van de Uralic-taalfamilie en is de moedertaal van ongeveer 450.000 mensen in Mari El, een republiek binnen de Russische Federatie. Het wordt gesproken door de Mari-bevolking, die afstammelingen zijn van een oude Finno-Oegrische bevolking die rond 3000 v.Chr. vanuit Midden-en Noord-Europa naar het gebied begon te migreren. De vroegste geschreven vermelding van de Mari-taal verscheen in 1243, toen Groothertog Georgi Vsevolodovich van Vladimir de nederzetting Yuriev (nu bekend als Jaroslavl) stichtte. De taal heeft twee verschillende dialecten Hill Mari en Meadow Mari die verschillen in termen van uitspraak, grammatica en woordenschat. Door de geschiedenis heen heeft de Mari-taal woorden geleend van andere talen zoals Tataars, Russisch en Duits. In de 19e eeuw werd de taal in het Cyrillisch alfabet geschreven en tijdens de Sovjet-periode werd het actief gepromoot als literaire taal en gebruikt in onderwijs en officiële documenten. In de afgelopen jaren zijn er inspanningen gedaan om de taal te revitaliseren, met name door het gebruik van digitale technologie.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Mari taal?

1. Mario Salazar - hij is een tweetalige Mari-spreker en taalkundige uit San Lucas Quiavini in Oaxaca, Mexico. Hij is bekend om zijn werk aan onderzoek, documentatie en revitalisering van de Mari-taal.
2. Heber Osvaldo Honorio Santiago-hij is een opvoeder en een Mari-taaltolk uit Guerrero, Mexico. Hij is de oprichter van de Mari taalschool in Atoyac de Alvarez.
3. Don Benito García Sámano - hij is een Mari-taalleraar en directeur van het Centrum voor interculturele Training in Guerrero, Mexico. Zijn werk was van cruciaal belang voor de ontwikkeling van het eerste curriculum in de Mari-taal gericht op basisschoolstudenten.
4. César A. Varón - hij is een antropoloog die belangrijk werk heeft verricht in het onderzoeken en documenteren van de Mari-taal. In 2009 publiceerde hij het eerste Mari-grammaticaboek, Gramática mari: principios y uso del idioma, bij het Instituto Nacional de Lenguas Indígenas.
5. Juventina Valenzuela - ze is een onderwijzeres uit Guerrero, Mexico. Ze is directeur en medeoprichter van het tweetalige onderwijscentrum "Urimareye" ("de plaats van het licht"), dat dient als een Mari-taalherstelcentrum voor kinderen in Guerrero, Mexico.

Hoe is de structuur van de Mari-taal?

De Mari-taal is een Oeralische taal die wordt gesproken door de Mari-bevolking, die de Mari El-Republiek van Rusland en delen van aangrenzende regio ' s bewonen. Het heeft drie hoofddialecten: weide, heuvel en Berg. De syntaxis is voornamelijk agglutinerend, met enkele verbuigingselementen. Woorden worden gevormd door een wortel en achtervoegsels te combineren, waardoor het een rijke en complexe morfologie krijgt. De Mari-taal maakt ook gebruik van reduplicatie voor nadruk en om woorden van meerdere betekenissen te vormen. Er is ook een werkwoord-eind woordvolgorde, wat betekent dat het onderwerp, object en werkwoord aan het einde van een zin verschijnen.

Hoe leer je de Mari taal op de meest correcte manier?

1. Koop een taalstudiegids die zich richt op de Mari-taal, zoals de Routledge-cursus in de moderne Mari-taal van Kenneth E. Croft.
2. Zoek een moedertaalspreker van Mari met wie je kunt oefenen.
3. Volg een Mari taalcursus of cursus die in uw omgeving wordt aangeboden.
4. Gebruik online bronnen om je Mari-taalvaardigheden te oefenen, zoals websites, audio-en video-opnames en interactieve taalapps.
5. Maak uzelf vertrouwd met de culturele gebruiken en tradities van de Mari-bevolking om uw taalonderwijs verder te verrijken.
6. Luister naar Mari-muziek en bekijk Mari-films om te wennen aan de manier waarop de taal klinkt.


LINK;

Maken
De nieuwe lijst
De gemeenschappelijke lijst
Maken
Verplaatsen Verwijderen
Kopiëren
Deze lijst is niet langer bijgewerkt door de eigenaar. U kunt de lijst naar uzelf verplaatsen of toevoegingen doen
Bewaar het als mijn lijst
Uitschrijven
  Abonneren
  Ga naar de lijst
   Maak een lijst
   Opslaan
   De lijst hernoemen
   Opslaan
   Ga naar de lijst
    Lijst kopiëren
     Lijst delen
     De gemeenschappelijke lijst
     Sleep het bestand hier
     Bestanden in jpg, png, gif, doc, docx, pdf, xls, xlsx, ppt, pptx formaat en andere formaten tot 5 MB