Turks Nederlands Vertalen


Turks Nederlands Tekst Vertaling
Turks Nederlands Vertaling van zinnen

Turks Nederlands Vertalen - Nederlands Turks Vertalen


0 /

    
Bedankt voor je feedback!
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Laat de scanner de microfoon gebruiken.


Vertaling Afbeelding;
 Nederlands Vertaling

VERGELIJKBARE ZOEKOPDRACHTEN;
Turks Nederlands Vertalen, Turks Nederlands Tekst Vertaling, Turks Nederlands Woordenboek
Turks Nederlands Vertaling van zinnen, Turks Nederlands Vertaling van het woord
Vertalen Turks Taal Nederlands Taal

ANDERE ZOEKOPDRACHTEN;
Turks Nederlands Stem Vertalen Turks Nederlands Vertalen
Academisch Turks naar Nederlands VertalenTurks Nederlands Betekenis van woorden
Turks Spelling en lezen Nederlands Turks Nederlands Zin Vertaling
Correcte vertaling van lang Turks Tekst, Nederlands Vertalen Turks

"" vertaling werd getoond
De hotfix verwijderen
Selecteer de tekst om de voorbeelden te zien
Is er een vertaalfout?
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
U kunt reageren
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Er is een fout opgetreden
Fout opgetreden.
Sessie beëindigd
Vernieuw de pagina. De tekst die u hebt geschreven en de vertaling ervan zullen niet verloren gaan.
Lijsten konden niet worden geopend
Çevirce, kon geen verbinding maken met de database van de browser. Als de fout vele malen wordt herhaald, gelieve Informeer het ondersteuningsteam. Houd er rekening mee dat lijsten mogelijk niet werken in de incognitomodus.
Start uw browser opnieuw op om de lijsten te activeren

Turks is een oude, levende taal met wortels in Centraal-Azië, verspreid over duizenden jaren, en gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld. Hoewel het als vreemde taal relatief ongewoon is, heeft het Turks Een hernieuwde interesse en vraag naar vertaaldiensten gezien, vooral in West-Europa, omdat het land steeds meer geglobaliseerd en met elkaar verbonden wordt.

Vanwege zijn lange en ingewikkelde geschiedenis is het turks een van de meest expressieve talen ter wereld, met nuances van cultuur en syntaxis belichaamd in zijn unieke grammatica en woordenschat. Om deze reden moeten vertaaldiensten worden uitgevoerd door native professionals die nauw bekend zijn met de taal om nauwkeurigheid en vloeiendheid te garanderen.

Bij het vertalen van of naar het Turks is het belangrijk om te bedenken dat de taal vol slang en idiomen zit. Bovendien bestaan er naast de standaard geschreven versie meerdere dialecten, dus moet er specifieke aandacht worden besteed aan de regoinale uitspraak en woordenschat van de doelgroep.

Een andere uitdaging die met de Turkse vertaling gepaard gaat, is het zeer gedetailleerde systeem van achtervoegsels in de taal. Elke letter kan volgens grammaticale regels worden gewijzigd; er is een bekwame vertaler nodig om deze regels correct te herkennen en toe te passen.

Over het algemeen is het turks een complexe en mooie taal met een rijke mondelinge traditie, en een die een bekwame hand vereist om nauwkeurig te vertalen. Een gekwalificeerde vertaler kan ervoor zorgen dat uw documenten hun beoogde betekenis behouden wanneer ze in of uit het Turks worden overgebracht.
In welke landen wordt de Turkse taal gesproken?

De Turkse taal wordt voornamelijk gesproken in Turkije, evenals in delen van Cyprus, Irak, Bulgarije, Griekenland en Duitsland.

Wat is de geschiedenis van de Turkse taal?

De Turkse taal, bekend als Turks, is een tak van de Altaïsche taalfamilie. Men denkt dat het is ontstaan uit de taal van de nomadische stammen van wat nu Turkije is in de eerste eeuwen van het eerste millennium na Christus. De taal ontwikkelde zich in de loop van de tijd en werd sterk beïnvloed door talen uit het Midden-Oosten en Centraal-Azië zoals Arabisch, Perzisch en Grieks.
De vroegste geschreven vorm van het Turks dateert uit de 13e eeuw en wordt toegeschreven aan de Seltsjoekische Turken, die in deze periode een groot deel van Anatolië veroverden. De taal die zij gebruikten, heette "Oud-Anatolië-Turks" en het had veel Perzische en Arabische Leenwoorden.
In de Ottomaanse periode (14e tot 19e eeuw) ontstond een gestandaardiseerde taal gebaseerd op het Istanbulse dialect die in alle niveaus van de samenleving en regio ' s van het Rijk werd gebruikt. Dit werd bekend als Ottomaans-Turks, dat veel woorden leende uit andere talen zoals Arabisch, Perzisch en Grieks. Het werd voornamelijk geschreven met het Arabische schrift.
In 1928 introduceerde Atatürk, de stichter van de moderne Turkse republiek, een nieuw alfabet voor de Turkse taal, waarbij het Arabische schrift werd vervangen door een gewijzigd Latijns alfabet. Dit revolutioneerde het Turks en maakte het gemakkelijker te leren en te gebruiken. Tegenwoordig wordt het Turks door meer dan 65 miljoen mensen over de hele wereld gesproken, waardoor het een van de grotere talen in Europa is.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Turkse taal?

1. Mustafa Kemal Atatürk: oprichter en eerste President van de Republiek Turkije, Atatürk wordt vaak gecrediteerd met het introduceren van ingrijpende hervormingen in de Turkse taal, waaronder het vereenvoudigen van het alfabet, het vervangen van buitenlandse woorden door Turkse equivalenten en het actief bevorderen van het onderwijs en het gebruik van de taal.
2. Ahmet Cevdet: een Ottomaanse geleerde, Ahmet Cevdet schreef het eerste moderne Turkse woordenboek, dat veel Arabische en Perzische Leenwoorden bevatte en standaardbetekenissen gaf aan Turkse woorden en zinnen.
3. Halit Ziya Uşaklıgil: een beroemde romanschrijver in het begin van de 20e eeuw, Uşaklıgil wordt gecrediteerd met het nieuw leven inblazen van de interesse in de poëtische stijl van de 16e-eeuwse Ottomaanse dichter Nâzim Hikmet, evenals het populariseren van het gebruik van literaire apparaten zoals woordspel en retorische vragen.
4. Recep Tayyip Erdoğan: de huidige President van Turkije, Erdoğan, heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bevorderen van een gevoel van nationale identiteit door zijn toespraken en door zijn steun voor het gebruik van het Turks in het openbare leven.
5. Bedri Rahmi Eyüboğlu: een van de leidende figuren in de moderne Turkse poëzie sinds de jaren veertig, Eyüboğlu hielp elementen van de Westerse literatuur en traditie in de Turkse literatuur te introduceren, evenals het populariseren van het gebruik van alledaagse Turkse woordenschat.

Hoe is de structuur van de Turkse taal?

Het Turks is een agglutinerende taal, wat betekent dat het Affixen (woordeinden) gebruikt om meer informatie en nuance aan woorden toe te voegen. Het heeft ook een Subject-Object-Verb woordorde. Het Turks heeft ook een relatief grote klinkervoorraad en onderscheid tussen klinkerlengte. Het heeft ook een aantal medeklinkers, evenals twee verschillende soorten nadruk op lettergrepen.

Hoe leer je de Turkse taal op de meest correcte manier?

1. Begin met het leren van de basis van de taal, zoals het alfabet en de basisgrammatica. 2. Gebruik gratis online bronnen zoals Turkse taalcursussen, podcasts en video ' s om je kennis te vergroten. 3. Stel een regelmatig studieschema voor jezelf op, waarbij je je verplicht om de taal minstens één keer per week te studeren. 4. Oefen het spreken van turks met moedertaalsprekers of via taaluitwisselingsprogramma ' s. 5. Gebruik flashcards en andere geheugenhulpmiddelen om u te helpen sleutelwoorden en zinnen te onthouden. 6. Luister naar Turkse muziek en bekijk Turkse films om meer te leren over de cultuur en je luistervaardigheden te verbeteren. 7. Zorg ervoor dat je regelmatig pauzes neemt om jezelf de tijd te geven om te verwerken wat je hebt geleerd en te oefenen. 8. Wees niet bang om fouten te maken; fouten maken deel uit van het leerproces. 9. Daag jezelf uit om nieuwe dingen te proberen en je grenzen te verleggen. 10. Veel plezier tijdens het leren!

Nederland is de thuisbasis van meer dan 17 miljoen mensen, en Nederlands is de officiële taal die door de meeste van deze mensen wordt gesproken. Of u nu zaken wilt doen in Nederland of gewoon uw reiservaring aangenamer wilt maken, Nederlands begrijpen kan een moeilijke taak zijn.

Gelukkig zijn er verschillende professionele vertaaldiensten beschikbaar om u te helpen het meeste uit uw Nederlandse communicatiebehoeften te halen. Hier vindt u een overzicht van Nederlandse vertaaldiensten om u te helpen beslissen welke optie het beste bij u past:

1. Machinevertaling:

Machinevertalingen zoals Google Translate bieden snelle, eenvoudige vertalingen met redelijke nauwkeurigheid. Zoals bij elke machinevertaling moet u echter op uw hoede zijn voor grammatica-en syntaxisfouten of onjuiste interpretaties van uw oorspronkelijke tekst.

2. Freelance vertalers:

Freelance vertalers kunnen een hoge mate van nauwkeurigheid bieden en zijn vaak de meest kosteneffectieve optie voor het vertalen van kleine hoeveelheden tekst. Zorg ervoor dat u het verleden werk van een potentiële vertaler te controleren om ervoor te zorgen dat hun kwaliteit voldoet aan uw normen.

3. Professionele taal service Bedrijven:

Als u een grote hoeveelheid tekst snel en correct wilt vertalen, kan het inhuren van een professioneel taalservicebedrijf een verstandige beslissing zijn. Deze bedrijven huren ervaren vertalers in en hanteren strikte procedures voor kwaliteitsborging om ervoor te zorgen dat al het werk nauwkeurig en op tijd wordt voltooid.

Welke vertaaldienst u ook kiest, vergeet niet om indien mogelijk een native speaker te gebruiken. Moedertaalsprekers zijn meer afgestemd op regionale variaties in de taal en hebben een beter begrip van de nuances van de cultuur.

Nederlandse vertaaldiensten kunnen u helpen om te profiteren van alle mogelijkheden die Nederland te bieden heeft. Of u nu zakelijke documenten, website-inhoud of iets anders moet vertalen, het gebruik van een professionele taalserviceprovider kan ervoor zorgen dat u vertalingen van de beste kwaliteit krijgt.
In welke landen wordt de Nederlandse Taal gesproken?

De Nederlandse taal wordt voornamelijk gesproken in Nederland, België en Suriname. Het wordt ook gesproken in delen van Frankrijk en Duitsland, evenals in verschillende Caribische en Pacifische eilandlanden, zoals Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Saba, Sint Eustatius en de Nederlandse Antillen. Kleinere groepen Nederlandstaligen zijn wereldwijd te vinden, onder meer in Canada, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland, Indonesië, Zuid-Afrika en meer.

Wat is de geschiedenis van de Nederlandse Taal?

De Nederlandse Taal is een West-Germaanse taal die is ontstaan in de oude Frankische historische regio Friesland. Het is nauw verwant aan het Nederduits en het Engels en wordt in Nederland sinds ongeveer de 12e eeuw gebruikt. In de 16e eeuw werd een gestandaardiseerde geschreven vorm van het Nederlands ontwikkeld en verspreidde zich snel door het hele land. Tegen de 17e eeuw was het de dominante taal geworden van het Nederlandse taalgebied, dat Nederland, Vlaanderen in België en Suriname in Zuid-Amerika omvat. Tijdens de Nederlandse kolonisatie in de 17e en 18e eeuw verspreidde de taal zich naar andere delen van de wereld, waaronder Indonesië, Zuid-Afrika en het Caribisch gebied. In de 19e eeuw diende het Nederlands ook als lingua franca in Oost-Indië en in Zuid-Afrikaanse havens. Na de Tweede Wereldoorlog nam het gebruik van Engels in Nederland toe door immigratie uit Engelssprekende landen, wat leidde tot een afname van het aantal Nederlandstaligen. De taal wordt echter nog steeds veel gesproken, met name in Nederland en België, en is een officiële taal van de Europese Unie.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Nederlandse Taal?

1. Desiderius Erasmus (1466-1536): hij promootte een humanistische versie van de Nederlandse Taal en hij wordt gecrediteerd voor het helpen tot stand brengen van de Gouden Eeuw van de Nederlandse literatuur.
2. Joost Van den Vondel (1587-1679): hij was een productief toneelschrijver die in verschillende genres schreef en wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de Nederlandse literatuur.
3. Simon Stevin (1548-1620): hij schreef uitgebreid over wiskunde en techniek, en was ook bekend om zijn baanbrekende werk in het populariseren van de Nederlandse Taal en het vergroten van het gebruik ervan.
4. Jacob Cats (1577-1660): hij was een dichter, muzikant en staatsman, en hij hielp de Nederlandse taal te ontwikkelen door de grammatica en syntaxis ervan te standaardiseren.
5. Jan De Witt (1625-1672): hij was een belangrijk politiek figuur in Nederland, en hij wordt gecrediteerd voor het ontwikkelen van de Nederlandse politieke taal.

Hoe is de structuur van de Nederlandse Taal?

De structuur van de Nederlandse Taal is een combinatie van zowel Germaanse als Romaanse taalinvloeden. Het is een gebogen taal met drie grammaticale geslachten, drie getallen en vier gevallen. De geschreven vorm volgt dezelfde algemene regels als Duits of Engels, met zinnen bestaande uit onderwerp, predicat en object. Wanneer de Nederlandse Taal echter wordt gesproken, is ze beknopter en vertrouwt ze op woordvolgorde en context om Betekenis over te brengen.

Hoe leer je de Nederlandse Taal op de meest correcte manier?

1. Begin met het leren van de basics. Leer het Nederlandse alfabet, de uitspraak en maak kennis met veelvoorkomende woorden en zinnen.
2. Luister naar Nederlandse muziek, kijk Nederlandse films en televisieprogramma ' s en lees Nederlandse boeken en kranten om vertrouwd te raken met de taal.
3. Volg een cursus Nederlands. Het volgen van een cursus zal je helpen je basis en vertrouwen op te bouwen in het spreken en begrijpen van Nederlands.
4. Maak gebruik van online Leerhulpmiddelen en apps zoals Duolingo en Rosetta Stone.
5. Oefen het spreken met een native speaker en vraag hen om eventuele fouten die je maakt te corrigeren. Dit is de beste manier om de taal correct te leren spreken en begrijpen.
6. Maak een verbintenis om de taal te gebruiken. Maak elke dag tijd vrij om te oefenen met lezen en Nederlands spreken.
7. Veel plezier! Het leren van een nieuwe taal moet spannend en plezierig zijn. Probeer verschillende methoden uit en ontdek wat het beste voor u werkt.


LINK;

Maken
De nieuwe lijst
De gemeenschappelijke lijst
Maken
Verplaatsen Verwijderen
Kopiëren
Deze lijst is niet langer bijgewerkt door de eigenaar. U kunt de lijst naar uzelf verplaatsen of toevoegingen doen
Bewaar het als mijn lijst
Uitschrijven
  Abonneren
  Ga naar de lijst
   Maak een lijst
   Opslaan
   De lijst hernoemen
   Opslaan
   Ga naar de lijst
    Lijst kopiëren
     Lijst delen
     De gemeenschappelijke lijst
     Sleep het bestand hier
     Bestanden in jpg, png, gif, doc, docx, pdf, xls, xlsx, ppt, pptx formaat en andere formaten tot 5 MB