Turks Portugees Vertalen


Turks Portugees Tekst Vertaling
Turks Portugees Vertaling van zinnen

Turks Portugees Vertalen - Portugees Turks Vertalen


0 /

    
Bedankt voor je feedback!
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Laat de scanner de microfoon gebruiken.


Vertaling Afbeelding;
 Portugees Vertaling

VERGELIJKBARE ZOEKOPDRACHTEN;
Turks Portugees Vertalen, Turks Portugees Tekst Vertaling, Turks Portugees Woordenboek
Turks Portugees Vertaling van zinnen, Turks Portugees Vertaling van het woord
Vertalen Turks Taal Portugees Taal

ANDERE ZOEKOPDRACHTEN;
Turks Portugees Stem Vertalen Turks Portugees Vertalen
Academisch Turks naar Portugees VertalenTurks Portugees Betekenis van woorden
Turks Spelling en lezen Portugees Turks Portugees Zin Vertaling
Correcte vertaling van lang Turks Tekst, Portugees Vertalen Turks

"" vertaling werd getoond
De hotfix verwijderen
Selecteer de tekst om de voorbeelden te zien
Is er een vertaalfout?
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
U kunt reageren
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Er is een fout opgetreden
Fout opgetreden.
Sessie beëindigd
Vernieuw de pagina. De tekst die u hebt geschreven en de vertaling ervan zullen niet verloren gaan.
Lijsten konden niet worden geopend
Çevirce, kon geen verbinding maken met de database van de browser. Als de fout vele malen wordt herhaald, gelieve Informeer het ondersteuningsteam. Houd er rekening mee dat lijsten mogelijk niet werken in de incognitomodus.
Start uw browser opnieuw op om de lijsten te activeren

Turks is een oude, levende taal met wortels in Centraal-Azië, verspreid over duizenden jaren, en gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld. Hoewel het als vreemde taal relatief ongewoon is, heeft het Turks Een hernieuwde interesse en vraag naar vertaaldiensten gezien, vooral in West-Europa, omdat het land steeds meer geglobaliseerd en met elkaar verbonden wordt.

Vanwege zijn lange en ingewikkelde geschiedenis is het turks een van de meest expressieve talen ter wereld, met nuances van cultuur en syntaxis belichaamd in zijn unieke grammatica en woordenschat. Om deze reden moeten vertaaldiensten worden uitgevoerd door native professionals die nauw bekend zijn met de taal om nauwkeurigheid en vloeiendheid te garanderen.

Bij het vertalen van of naar het Turks is het belangrijk om te bedenken dat de taal vol slang en idiomen zit. Bovendien bestaan er naast de standaard geschreven versie meerdere dialecten, dus moet er specifieke aandacht worden besteed aan de regoinale uitspraak en woordenschat van de doelgroep.

Een andere uitdaging die met de Turkse vertaling gepaard gaat, is het zeer gedetailleerde systeem van achtervoegsels in de taal. Elke letter kan volgens grammaticale regels worden gewijzigd; er is een bekwame vertaler nodig om deze regels correct te herkennen en toe te passen.

Over het algemeen is het turks een complexe en mooie taal met een rijke mondelinge traditie, en een die een bekwame hand vereist om nauwkeurig te vertalen. Een gekwalificeerde vertaler kan ervoor zorgen dat uw documenten hun beoogde betekenis behouden wanneer ze in of uit het Turks worden overgebracht.
In welke landen wordt de Turkse taal gesproken?

De Turkse taal wordt voornamelijk gesproken in Turkije, evenals in delen van Cyprus, Irak, Bulgarije, Griekenland en Duitsland.

Wat is de geschiedenis van de Turkse taal?

De Turkse taal, bekend als Turks, is een tak van de Altaïsche taalfamilie. Men denkt dat het is ontstaan uit de taal van de nomadische stammen van wat nu Turkije is in de eerste eeuwen van het eerste millennium na Christus. De taal ontwikkelde zich in de loop van de tijd en werd sterk beïnvloed door talen uit het Midden-Oosten en Centraal-Azië zoals Arabisch, Perzisch en Grieks.
De vroegste geschreven vorm van het Turks dateert uit de 13e eeuw en wordt toegeschreven aan de Seltsjoekische Turken, die in deze periode een groot deel van Anatolië veroverden. De taal die zij gebruikten, heette "Oud-Anatolië-Turks" en het had veel Perzische en Arabische Leenwoorden.
In de Ottomaanse periode (14e tot 19e eeuw) ontstond een gestandaardiseerde taal gebaseerd op het Istanbulse dialect die in alle niveaus van de samenleving en regio ' s van het Rijk werd gebruikt. Dit werd bekend als Ottomaans-Turks, dat veel woorden leende uit andere talen zoals Arabisch, Perzisch en Grieks. Het werd voornamelijk geschreven met het Arabische schrift.
In 1928 introduceerde Atatürk, de stichter van de moderne Turkse republiek, een nieuw alfabet voor de Turkse taal, waarbij het Arabische schrift werd vervangen door een gewijzigd Latijns alfabet. Dit revolutioneerde het Turks en maakte het gemakkelijker te leren en te gebruiken. Tegenwoordig wordt het Turks door meer dan 65 miljoen mensen over de hele wereld gesproken, waardoor het een van de grotere talen in Europa is.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Turkse taal?

1. Mustafa Kemal Atatürk: oprichter en eerste President van de Republiek Turkije, Atatürk wordt vaak gecrediteerd met het introduceren van ingrijpende hervormingen in de Turkse taal, waaronder het vereenvoudigen van het alfabet, het vervangen van buitenlandse woorden door Turkse equivalenten en het actief bevorderen van het onderwijs en het gebruik van de taal.
2. Ahmet Cevdet: een Ottomaanse geleerde, Ahmet Cevdet schreef het eerste moderne Turkse woordenboek, dat veel Arabische en Perzische Leenwoorden bevatte en standaardbetekenissen gaf aan Turkse woorden en zinnen.
3. Halit Ziya Uşaklıgil: een beroemde romanschrijver in het begin van de 20e eeuw, Uşaklıgil wordt gecrediteerd met het nieuw leven inblazen van de interesse in de poëtische stijl van de 16e-eeuwse Ottomaanse dichter Nâzim Hikmet, evenals het populariseren van het gebruik van literaire apparaten zoals woordspel en retorische vragen.
4. Recep Tayyip Erdoğan: de huidige President van Turkije, Erdoğan, heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bevorderen van een gevoel van nationale identiteit door zijn toespraken en door zijn steun voor het gebruik van het Turks in het openbare leven.
5. Bedri Rahmi Eyüboğlu: een van de leidende figuren in de moderne Turkse poëzie sinds de jaren veertig, Eyüboğlu hielp elementen van de Westerse literatuur en traditie in de Turkse literatuur te introduceren, evenals het populariseren van het gebruik van alledaagse Turkse woordenschat.

Hoe is de structuur van de Turkse taal?

Het Turks is een agglutinerende taal, wat betekent dat het Affixen (woordeinden) gebruikt om meer informatie en nuance aan woorden toe te voegen. Het heeft ook een Subject-Object-Verb woordorde. Het Turks heeft ook een relatief grote klinkervoorraad en onderscheid tussen klinkerlengte. Het heeft ook een aantal medeklinkers, evenals twee verschillende soorten nadruk op lettergrepen.

Hoe leer je de Turkse taal op de meest correcte manier?

1. Begin met het leren van de basis van de taal, zoals het alfabet en de basisgrammatica. 2. Gebruik gratis online bronnen zoals Turkse taalcursussen, podcasts en video ' s om je kennis te vergroten. 3. Stel een regelmatig studieschema voor jezelf op, waarbij je je verplicht om de taal minstens één keer per week te studeren. 4. Oefen het spreken van turks met moedertaalsprekers of via taaluitwisselingsprogramma ' s. 5. Gebruik flashcards en andere geheugenhulpmiddelen om u te helpen sleutelwoorden en zinnen te onthouden. 6. Luister naar Turkse muziek en bekijk Turkse films om meer te leren over de cultuur en je luistervaardigheden te verbeteren. 7. Zorg ervoor dat je regelmatig pauzes neemt om jezelf de tijd te geven om te verwerken wat je hebt geleerd en te oefenen. 8. Wees niet bang om fouten te maken; fouten maken deel uit van het leerproces. 9. Daag jezelf uit om nieuwe dingen te proberen en je grenzen te verleggen. 10. Veel plezier tijdens het leren!

Portugees is een Romaanse taal die door ongeveer 250 miljoen mensen over de hele wereld wordt gesproken. Het is de officiële taal van Portugal, Brazilië, Angola, Mozambique, Kaapverdië en andere landen en gebieden.

Voor bedrijven en particulieren die documenten of websites moeten maken die door portugeessprekenden kunnen worden begrepen, kan Portugese vertaling een waardevolle troef zijn. Professionele Portugese vertalers moeten een uitstekende kennis van zowel het Engels als het Portugees bezitten om nauwkeurige vertalingen te kunnen produceren.

Naast het feit dat ze tweetalig zijn, moeten professionele Portugese vertalers ook een grondig begrip hebben van de Portugese cultuur, slang en dialecten. Dit zal hen helpen ervoor te zorgen dat vertalingen accuraat, natuurlijk en vrij van culturele misverstanden zijn. De vertaler moet ook bekend zijn met de terminologie die in zijn specifieke sector wordt gebruikt.

Bij het inhuren van een Portugese vertaler is het belangrijk om referenties en voorbeelden van hun werk te vragen. Zorg ervoor dat u op zoek bent naar tekenen van een kwaliteitsproduct, zoals de juiste grammatica, grammatica en syntaxis, nauwkeurigheid in betekenis en toon en culturele geschiktheid.

Voor vertaalprojecten van elke omvang is een betrouwbaar vertaalbeheersysteem essentieel. Dit stelt projectmanagers in staat om taken toe te wijzen aan verschillende vertalers, de voortgang bij te houden en consistentie te behouden in alle vertaalde documenten. Geautomatiseerde vertaalkwaliteitsborgingstools helpen ook bij het beoordelen en controleren van vertalingen op nauwkeurigheid, zodat er geen fouten worden gemaakt.

Door gebruik te maken van bronnen zoals betrouwbare taalkundigen, ervaren vertalers en geautomatiseerde oplossingen voor kwaliteitsborging, kunnen bedrijven en particulieren ervoor zorgen dat de Portugese vertalingen die zij produceren nauwkeurig, consistent en van de hoogste kwaliteit zijn.
In welke landen wordt de Portugese taal gesproken?

De Portugese taal wordt gesproken in Portugal, Angola, Mozambique, Brazilië, Kaapverdië, Oost-Timor, Equatoriaal-Guinea, Guinee-Bissau, Macau (China) en São Tomé en Príncipe.

Wat is de geschiedenis van de Portugese taal?

De Portugese taal is een van de Romaanse talen en de oorsprong ervan gaat terug tot de vroege Middeleeuwen, na de val van het Romeinse Rijk. Men denkt dat het is geëvolueerd uit het vulgair Latijn, hoewel het voor het eerst werd gedocumenteerd in de vorm van Galicisch-Portugees, een middeleeuwse Romaanse taal die werd gesproken in delen van het huidige Noordelijke Portugal en Galicië in het noordwesten van Spanje.
Als gevolg van de vorming van het Koninkrijk Portugal in 1139 en de daaropvolgende christelijke herovering van het Iberisch Schiereiland, verspreidde het Galicisch-Portugees zich geleidelijk naar het zuiden langs het schiereiland en kreeg invloed in de regio van wat vandaag bekend staat als Portugal. In de 16e eeuw werd het Portugees de officiële taal van het Portugese Rijk, dat zijn bereik uitbreidde naar andere delen van de wereld. Dit leidde tot de vestiging van Portugezen in Brazilië, de Afrikaanse koloniën, Oost-Timor, Macau, Oost-Afrika en India.
Tegenwoordig is Portugees de moedertaal van ongeveer 230 miljoen mensen, waardoor het de achtste meest gesproken taal ter wereld is. Het is een officiële taal van negen landen, waaronder Brazilië en Portugal.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Portugese taal?

1. Luís de Camões (1524-1580) - beschouwd als de grootste dichter van Portugal, schreef hij het epische meesterwerk Os Lusíadas, dat tot op de dag van vandaag een integraal onderdeel is van de Portugese literatuur en cultuur.
2. João de Barros (1496 – 1570) - zijn werk Décadas da Ásia en zijn vertaling van Homerus ' Odyssee zijn belangrijke mijlpalen van de Portugese taal.
3. António Vieira (1608-1697) - predikant, diplomaat, redenaar en schrijver, zijn werken zijn monumentale bijdragen aan de Portugese taal en cultuur.
4. Gil Vicente (1465 - 1537) wordt beschouwd als de vader van het Portugese Theater, zijn toneelstukken revolutioneerden de taal en maakten de weg vrij voor de moderne Portugese literatuur.
5. Fernando Pessoa (1888-1935)-de meest invloedrijke Portugees-talige dichter van de 20e eeuw en een van de belangrijkste literaire figuren aller tijden. Zijn poëzie en proza blijven ongeëvenaard door hun inzicht en diepte.

Hoe is de structuur van de Portugese taal?

De structuur van de Portugese taal is relatief eenvoudig. Het volgt een Subject-Verb-Object (SVO) woordvolgorde en gebruikt een vrij eenvoudig systeem van werkwoordvervoegingen en naamwoorddeclinaties. Het is een gebogen taal, wat betekent dat zelfstandige naamwoorden, bijvoeglijke naamwoorden, artikelen en voornaamwoorden van vorm veranderen afhankelijk van hun functie in een zin. Het Portugees heeft ook een complex systeem van tijden en stemmingen om verschillende aspecten van de tijd uit te drukken. Bovendien bevat de taal een aantal zeer duidelijke lexische patronen die het een unieke smaak geven.

Hoe leer je de Portugese taal op de meest correcte manier?

1. Vind een goede Portugees-taalcursus: zoek naar cursussen die worden gegeven door ervaren, gekwalificeerde leraren, zodat u het meeste uit uw leerervaring kunt halen.
2. Vind online bronnen: Gebruik online bronnen zoals YouTube-video ' s, podcasts en websites om je te helpen Portugees te leren.
3. Oefen met het spreken van Portugees met moedertaalsprekers om uw uitspraak en begrip van de taal te verbeteren.
4. Neem lessen met een moedertaalspreker: huur een moedertaaldocent Portugees in om je te helpen Portugees sneller te leren.
5. Dompel jezelf onder in de Portugese cultuur: bezoek Portugees sprekende landen, lees Portugese boeken en tijdschriften, kijk films in het Portugees en woon sociale evenementen bij om je begrip van de taal verder te ontwikkelen.
6. Studeer regelmatig: maak tijd vrij om regelmatig Portugees te studeren en houd je aan een schema om gemotiveerd te blijven en vooruitgang te boeken.


LINK;

Maken
De nieuwe lijst
De gemeenschappelijke lijst
Maken
Verplaatsen Verwijderen
Kopiëren
Deze lijst is niet langer bijgewerkt door de eigenaar. U kunt de lijst naar uzelf verplaatsen of toevoegingen doen
Bewaar het als mijn lijst
Uitschrijven
  Abonneren
  Ga naar de lijst
   Maak een lijst
   Opslaan
   De lijst hernoemen
   Opslaan
   Ga naar de lijst
    Lijst kopiëren
     Lijst delen
     De gemeenschappelijke lijst
     Sleep het bestand hier
     Bestanden in jpg, png, gif, doc, docx, pdf, xls, xlsx, ppt, pptx formaat en andere formaten tot 5 MB