Italiaans Khmer Vertalen


Italiaans Khmer Tekst Vertaling

Italiaans Khmer Vertaling van zinnen

Italiaans Khmer Vertalen - Khmer Italiaans Vertalen


0 /

    
Bedankt voor je feedback!
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Laat de scanner de microfoon gebruiken.


Vertaling Afbeelding;
 Khmer Vertaling

VERGELIJKBARE ZOEKOPDRACHTEN;
Italiaans Khmer Vertalen, Italiaans Khmer Tekst Vertaling, Italiaans Khmer Woordenboek
Italiaans Khmer Vertaling van zinnen, Italiaans Khmer Vertaling van het woord
Vertalen Italiaans Taal Khmer Taal

ANDERE ZOEKOPDRACHTEN;
Italiaans Khmer Stem Vertalen Italiaans Khmer Vertalen
Academisch Italiaans naar Khmer VertalenItaliaans Khmer Betekenis van woorden
Italiaans Spelling en lezen Khmer Italiaans Khmer Zin Vertaling
Correcte vertaling van lang Italiaans Tekst, Khmer Vertalen Italiaans

"" vertaling werd getoond
De hotfix verwijderen
Selecteer de tekst om de voorbeelden te zien
Is er een vertaalfout?
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
U kunt reageren
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Er is een fout opgetreden
Fout opgetreden.
Sessie beëindigd
Vernieuw de pagina. De tekst die u hebt geschreven en de vertaling ervan zullen niet verloren gaan.
Lijsten konden niet worden geopend
Çevirce, kon geen verbinding maken met de database van de browser. Als de fout vele malen wordt herhaald, gelieve Informeer het ondersteuningsteam. Houd er rekening mee dat lijsten mogelijk niet werken in de incognitomodus.
Start uw browser opnieuw op om de lijsten te activeren

Italiaans is een prachtige taal die de romantiek van Italië tot leven brengt. Het is ook een belangrijke taal voor bedrijven en organisaties over de hele wereld, aangezien Italië een belangrijk economisch en Cultureel Centrum is. Of u nu met klanten moet communiceren, met collega ' s moet samenwerken of documenten in het Italiaans moet begrijpen, vertaaldiensten kunnen zorgen voor nauwkeurige communicatie.

Vertalen van het Italiaans naar het Engels, of van het Engels naar het Italiaans, is een complexe taak waarvoor een ervaren vertaler nodig is om de nuances van de taal effectief over te brengen. De eerste uitdaging bij het vertalen van het Italiaans naar het Engels of van het Engels naar het Italiaans is de verschillende structuur van de taal. Een Italiaanse zin bestaat meestal uit een onderwerp, Een object en een actiewerkwoord, gevolgd door een bijwoord of andere kwalificaties. In het Engels wordt de volgorde van deze categorieën vaak omgedraaid.

Een andere uitdaging die bij de Italiaanse vertaling ontstaat, zijn de vele regionale variaties binnen de taal. Omdat Italië tientallen dialecten heeft, zijn veel vertalers gespecialiseerd in specifieke regionale dialecten, zodat ze de unieke culturele uitingen van de regio beter kunnen vastleggen. Bovendien is het belangrijk dat de vertaler een goed begrip heeft van alledaagse zinnen en idiomen die vaak worden gebruikt in Italiaanse gesprekken of schrijven.

Naast het feit dat ze zich bewust zijn van de nuances van de taal, moeten effectieve Italiaanse vertalers goed geïnformeerd zijn over de cultuur en geschiedenis van het land. Dit stelt hen in staat om het document in zijn oorspronkelijke context te interpreteren en zorgt voor zinvollere vertalingen.

Het vermogen om nauwkeurig Italiaans te vertalen kan de bedrijfsgroei vergemakkelijken en het gemakkelijker maken om te communiceren met een wereldwijd publiek. Professionele vertaaldiensten zijn beschikbaar om organisaties te helpen de taalbarrière te overwinnen en tegelijkertijd de schoonheid van de taal te behouden. Samenwerken met een ervaren vertaalteam is de beste manier om accurate en zinvolle communicatie in het Italiaans te garanderen.
In welke landen wordt de Italiaanse taal gesproken?

Italiaans is een officiële taal in Italië, San Marino, Vaticaanstad en delen van Zwitserland. Het wordt ook gesproken in Albanië, Malta, Monaco, Slovenië en Kroatië. Daarnaast zijn er verschillende Italiaans sprekende gemeenschappen over de hele wereld, onder meer in landen als de Verenigde Staten, Frankrijk en Argentinië.

Wat is de geschiedenis van de Italiaanse taal?

De geschiedenis van de Italiaanse taal is lang en complex. De oudste geschreven vermelding van het Italiaans dateert uit de 9e eeuw na Christus, hoewel het waarschijnlijk is dat de taal veel eerder werd gesproken. De Italiaanse taal is ontstaan uit de dialecten van het Longobardisch, een Germaanse taal die werd gesproken door de Lombarden, een Germaanse volk dat het Italiaanse schiereiland in de 6e eeuw na Christus binnenviel.
Van de 9e tot de 14e eeuw ontwikkelde het Italiaans zich aanzienlijk, met de ontwikkeling van regionale dialecten over het schiereiland. In deze periode ontstond het Toscaanse dialect, of 'Toscana', dat de basis werd voor de moderne standaard Italiaanse taal.
In de 15e eeuw leidde de invloed van schrijvers uit Florence, Rome en Venetië tot verdere standaardisatie van de taal. In deze tijd werden tal van Latijnse woorden in de woordenschat van de taal opgenomen, zoals 'amoroso' (lieflijk) en 'dolce' (zoet).
In de 16e en 17e eeuw beleefde Italië een periode van grote literaire productie. De meest invloedrijke figuren van deze tijd waren Dante, Petrarca en Boccaccio, wiens werken een grote impact hadden op de taal.
In de 19e eeuw onderging Italië een politiek eenwordingsproces en werd de nieuwe standaardtaal, of "Italiano Comune", opgericht. De officiële taal van Italië is nu gebaseerd op het Toscaanse dialect, vanwege de prominente literaire erfenis.
Ondanks zijn lange geschiedenis blijft het Italiaans een taal die in veel delen van het land nog steeds actief wordt gebruikt in het dagelijks spraakgebruik.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Italiaanse taal?

1. Dante Alighieri (1265-1321): vaak aangeduid als de "vader van de Italiaanse taal", schreef Dante de Goddelijke Komedie en wordt gecrediteerd voor het vaststellen van het Toscaanse dialect als basis voor het moderne standaard Italiaans.
2. Petrarca (13041374): een Italiaanse dichter en geleerde, Petrarca wordt herinnerd om zijn humanistische invloed en wordt ook gecrediteerd met het uitvinden van de sonnetvorm van poëzie. Hij schreef veel in het Italiaans, waardoor de taal literairer werd.
3. Boccaccio (1313-1375): een 14e-eeuwse Italiaanse auteur, Boccaccio schreef een aantal werken in het Italiaans, waaronder de Decameron en verhalen uit het leven van St.Franciscus. Zijn werk hielp het Italiaans verder uit te breiden dan zijn dialecten en een soort lingua franca te creëren.
4. Luigi Pirandello (18671936): een Nobelprijswinnaar, Pirandello schreef veel werken in het Italiaans die zich bezighielden met thema ' s van maatschappelijke vervreemding en existentiële angst. Zijn gebruik van alledaagse taal hielp de taal breder te gebruiken en te begrijpen.
5. Ugo Foscolo (17781827): een van de meest invloedrijke figuren in de Italiaanse Romantiek, Foscolo hielp de taal van het moderne Italiaans vorm te geven door het gebruik van rijmen, meters en andere poëtische conventies te populariseren.

Hoe is de structuur van de Italiaanse taal?

De Italiaanse taal is een Romaanse taal en is, net als andere Romaanse talen, opgebouwd rond werkwoorden. Het heeft een onderwerp-werkwoord-Object woordorde en heeft een complex systeem van tijden en stemmingen om verleden, heden en toekomst uit te drukken. Het wordt beschouwd als een van de moeilijker te leren talen, vanwege de complexe nuances en subtiele verschillen in betekenis tussen woorden.

Hoe leer je de Italiaanse taal op de meest correcte manier?

1. Dompel jezelf onder: de beste manier om een taal te leren is om jezelf er zoveel mogelijk in onder te dompelen. Dit betekent zoveel mogelijk in het Italiaans horen, spreken en lezen. Vind Italiaanse films, tv-programma ' s, muziek, boeken en gesprekken met moedertaalsprekers.
2. Leer de basisprincipes van de Italiaanse grammatica, met name de werkwoordtijden, het zelfstandig naamwoord en de voornaamwoordvormen. Begin met een basisgesprek zoals jezelf voorstellen, vragen stellen en beantwoorden en emoties uiten.
3. Oefen regelmatig: het leren van elke taal vereist toewijding en oefening. Zorg ervoor dat je consequent tijd besteedt aan het studeren en oefenen van Italiaans.
4. Gebruik middelen verstandig: er zijn veel middelen beschikbaar om u te helpen Italiaans te leren. Profiteer van online taalcursus, woordenboeken, zinsdelen en audioboeken.
5. Blijf gemotiveerd: het leren van elke taal kan een uitdaging zijn. Stel kleine doelen voor jezelf en beloon jezelf wanneer je ze bereikt. Vier je vooruitgang!
6. Veel plezier: Italiaans leren moet een leuke en plezierige ervaring zijn. Maak leren leuk door taalspellen te spelen of Italiaanse Tekenfilms te kijken. Je zult versteld staan hoe snel je leert.

Khmer is de officiële taal van Cambodja en wordt wereldwijd door meer dan 16 miljoen mensen gesproken. De taal behoort tot de Oostenrijkse taalfamilie, die Vietnamese en Mon-Khmer talen zoals Khmer en Mon omvat. Khmer is bijzonder uniek onder zijn familieleden in Zuidoost-Azië vanwege zijn schrijfstelsel. Het Khmer-schrift, bekend als "Khmer Rouge" vanwege zijn historische associatie met de regerende Communistische Partij tijdens de Cambodjaanse Burgeroorlog, gebruikt een combinatie van medeklinkers en diakritische tekens voor lettergrepen.

Ondanks de diakritische tekens is het Khmer-schrijfstelsel relatief eenvoudig te leren in vergelijking met andere Oost-Aziatische talen. De letters staan op een ordelijke manier op één lijn, waardoor ze gemakkelijker te lezen zijn. Dit helpt Khmer-vertalingen eenvoudiger te maken dan vertalingen met andere talen.

Khmer vertaaldiensten zijn steeds meer in de vraag als gevolg van de opkomst van het toerisme en zakelijke kansen in Cambodja. Als gevolg hiervan zijn er veel vertaalbedrijven ontstaan om de kloof tussen Engels en Khmer te overbruggen.

Bij het kiezen van een Khmer-vertaalbureau is het belangrijk om rekening te houden met de ervaring en kennis van de taal van de vertaler. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de vertaler vertrouwd is met de cultuur en bepaalde nuances in de taal benadrukt die anders over het hoofd zouden kunnen worden gezien.

Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het vertaalbureau accurate en tijdige vertalingen aanbiedt. Dit kan het verschil maken bij het communiceren met bedrijven of particulieren in Cambodja. Nauwkeurigheid is essentieel voor zakelijke documenten en contracten, dus het loont om te investeren in betrouwbare Khmer-vertalers.

Tot slot is het belangrijk om een vertaalbureau te vinden dat concurrerende tarieven biedt. Met zoveel bedrijven die Khmer vertaaldiensten aanbieden, loont het om rond te shoppen en prijzen te vergelijken om de beste deal te krijgen.

Khmer vertaaldiensten kunnen van onschatbare waarde zijn voor individuen en bedrijven die zaken willen doen in Cambodja. Met de juiste vertaler kunnen ze ervoor zorgen dat hun communicatie accuraat en cultureel passend is. Dus aarzel niet om naar Khmer-vertaaldiensten te kijken als je ze nodig hebt.
In welke landen wordt Khmer gesproken?

De Khmer taal wordt voornamelijk gesproken in Cambodja. Het wordt ook gesproken in Vietnam en Thailand, onder andere landen.

Wat is de geschiedenis van de Khmer taal?

De Khmer-taal is een Oostenrijkse taal die wordt gesproken door ongeveer 16 miljoen mensen in Cambodja, Vietnam, Thailand en Frankrijk. Het is de officiële taal van Cambodja en wordt in de regio gebruikt sinds de eerste eeuw na Christus..
De vroegst bekende inscripties in Khmer dateren uit de 7e eeuw na Christus, maar de taal bestaat mogelijk veel langer dan dat. Eeuwenlang voor de 7e eeuw werd het Khmer-rijk gedomineerd door de Sanskrit-sprekende bevolking van India. Tegen de 8e eeuw begon de Khmer-taal als een apart dialect te ontstaan.
De Khmer-taal werd ook sterk beïnvloed door de Pali-taal, die in de 9e eeuw door de Indiase Boeddhistische zendelingen uit Zuid-India werd meegenomen. De invloed van Pali en Sanskriet, gecombineerd met de inheemse Oostenrijkse taal van de regio, gaf aanleiding tot het moderne Khmer.
Sindsdien is Khmer steeds populairder geworden en is het nu de meest gesproken taal in Cambodja. Het is ook een van de officiële talen van de Association of Southeast Asian Nations (ASEAN).

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Khmer taal?

1. Preah Ang Eng (17e eeuw): een belangrijke figuur in de geschiedenis van de Khmer taal, Preah Ang Eng schreef verschillende werken die instrumenteel waren in het behoud en de bevordering van de taal. Hij wordt gecrediteerd met het oprichten van de eerste drukpers in Zuidoost-Azië en het introduceren van een geschreven versie van de Khmer-taal.
2. Chey Chankirirom (eind 19e eeuw): Chey Chankirirom wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de moderne ontwikkeling van de Khmer-taal. Hij ontwikkelde een schrijfstelsel gebaseerd op het devanagari-schrift dat nog steeds wordt gebruikt en was verantwoordelijk voor het standaardiseren van spelling en grammatica.
3. Thong Hy (begin 20e eeuw): Thong Hy is bekend om zijn baanbrekende werk in de ontwikkeling van het Khmer-woordenboek. Zijn woordenboek werd gepubliceerd in 1923 en wordt nog steeds veel gebruikt als referentie-instrument voor de Khmer-taal.
4. Eerwaarde Chuon Nath (20e eeuw): de abt van Wat Botum Vaddey, Eerwaarde Chuon Nath, wordt gerespecteerd voor zijn werk in het behoud en de bevordering van de Khmer-taal. Hij was een van de eerste mensen die boeddhistische leringen in het Khmer deelde en wordt vaak gecrediteerd met het helpen behouden van de Khmer-cultuur.
5. Huy Kanthoul (21e eeuw): een van de meest invloedrijke figuren in de Khmer-taal van vandaag, Huy Kanthoul is een professor en taalkundige die onvermoeibaar heeft gewerkt om het gebruik van Khmer in het onderwijs te bevorderen. Hij heeft verschillende Khmer-taalboeken ontwikkeld en is een uitgesproken voorstander van Khmer-taalrechten.

Hoe is de structuur van de Khmer taal?

De Khmer-taal is een Oostenrijkse taal, die behoort tot de Mon-Khmer-subfamilie. Het is een analytische taal met een subject-verb-object woordorde en gebruikt achtervoegsels in plaats van voorzetsels. Het heeft een rijk systeem van Affixen, waaronder verschillende voorvoegsels, achtervoegsels en infixen. De zelfstandige naamwoorden zijn gemarkeerd voor Getal en de werkwoorden voor persoon, getal, aspect, stem en stemming. Het heeft ook een tonale systeem van vijf tonen, die worden gebruikt om verschillende betekenissen te onderscheiden.

Hoe leer je de Khmer taal op de meest correcte manier?

1. Begin met het leren van het alfabet: Khmer wordt geschreven met behulp van een abugida-schrift genaamd Aksar Khmer, dus het is belangrijk om te beginnen door vertrouwd te raken met de letters en hun verschillende vormen. U kunt online bronnen vinden om u te helpen het alfabet te leren.
2. Basiswoordenschat beheersen: zodra u bekend bent met het alfabet, begint u met het leren van basiswoorden en zinnen in het Khmer. U kunt online woordenboeken, studieboeken en apps gebruiken om woorden op te zoeken en de uitspraak te oefenen.
3. Neem een les: als je er zeker van wilt zijn dat je de taal correct leert, meld je dan aan voor een Khmer-taalles op een lokale school of universiteit. Het nemen van een cursus geeft je de kans om vragen te stellen en te oefenen met een instructeur.
4. Luister naar moedertaalsprekers: om echt vertrouwd te raken met hoe Khmer wordt gesproken, probeer wat tijd te besteden aan het luisteren naar moedertaalsprekers. Je kunt tv-programma ' s of films in het Khmer bekijken, naar podcasts luisteren of liedjes in de taal vinden.
5. Oefen schrijven en spreken: zodra je een basiskennis van de taal hebt, begin je met het schrijven en spreken van Khmer. Begin met lezen in de taal en probeer gesprekken te voeren met moedertaalsprekers. Dit zal u helpen vertrouwen op te bouwen en uw vaardigheden te ontwikkelen.


LINK;

Maken
De nieuwe lijst
De gemeenschappelijke lijst
Maken
Verplaatsen Verwijderen
Kopiëren
Deze lijst is niet langer bijgewerkt door de eigenaar. U kunt de lijst naar uzelf verplaatsen of toevoegingen doen
Bewaar het als mijn lijst
Uitschrijven
  Abonneren
  Ga naar de lijst
   Maak een lijst
   Opslaan
   De lijst hernoemen
   Opslaan
   Ga naar de lijst
    Lijst kopiëren
     Lijst delen
     De gemeenschappelijke lijst
     Sleep het bestand hier
     Bestanden in jpg, png, gif, doc, docx, pdf, xls, xlsx, ppt, pptx formaat en andere formaten tot 5 MB