Italiaans Telugu Vertalen


Italiaans Telugu Tekst Vertaling

Italiaans Telugu Vertaling van zinnen

Italiaans Telugu Vertalen - Telugu Italiaans Vertalen


0 /

    
Bedankt voor je feedback!
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Laat de scanner de microfoon gebruiken.


Vertaling Afbeelding;
 Telugu Vertaling

VERGELIJKBARE ZOEKOPDRACHTEN;
Italiaans Telugu Vertalen, Italiaans Telugu Tekst Vertaling, Italiaans Telugu Woordenboek
Italiaans Telugu Vertaling van zinnen, Italiaans Telugu Vertaling van het woord
Vertalen Italiaans Taal Telugu Taal

ANDERE ZOEKOPDRACHTEN;
Italiaans Telugu Stem Vertalen Italiaans Telugu Vertalen
Academisch Italiaans naar Telugu VertalenItaliaans Telugu Betekenis van woorden
Italiaans Spelling en lezen Telugu Italiaans Telugu Zin Vertaling
Correcte vertaling van lang Italiaans Tekst, Telugu Vertalen Italiaans

"" vertaling werd getoond
De hotfix verwijderen
Selecteer de tekst om de voorbeelden te zien
Is er een vertaalfout?
U kunt uw eigen vertaling voorstellen
U kunt reageren
Bedankt voor je hulp!
Uw hulp maakt onze service beter. Bedankt voor het helpen met de vertaling en voor het sturen van feedback
Er is een fout opgetreden
Fout opgetreden.
Sessie beëindigd
Vernieuw de pagina. De tekst die u hebt geschreven en de vertaling ervan zullen niet verloren gaan.
Lijsten konden niet worden geopend
Çevirce, kon geen verbinding maken met de database van de browser. Als de fout vele malen wordt herhaald, gelieve Informeer het ondersteuningsteam. Houd er rekening mee dat lijsten mogelijk niet werken in de incognitomodus.
Start uw browser opnieuw op om de lijsten te activeren

Italiaans is een prachtige taal die de romantiek van Italië tot leven brengt. Het is ook een belangrijke taal voor bedrijven en organisaties over de hele wereld, aangezien Italië een belangrijk economisch en Cultureel Centrum is. Of u nu met klanten moet communiceren, met collega ' s moet samenwerken of documenten in het Italiaans moet begrijpen, vertaaldiensten kunnen zorgen voor nauwkeurige communicatie.

Vertalen van het Italiaans naar het Engels, of van het Engels naar het Italiaans, is een complexe taak waarvoor een ervaren vertaler nodig is om de nuances van de taal effectief over te brengen. De eerste uitdaging bij het vertalen van het Italiaans naar het Engels of van het Engels naar het Italiaans is de verschillende structuur van de taal. Een Italiaanse zin bestaat meestal uit een onderwerp, Een object en een actiewerkwoord, gevolgd door een bijwoord of andere kwalificaties. In het Engels wordt de volgorde van deze categorieën vaak omgedraaid.

Een andere uitdaging die bij de Italiaanse vertaling ontstaat, zijn de vele regionale variaties binnen de taal. Omdat Italië tientallen dialecten heeft, zijn veel vertalers gespecialiseerd in specifieke regionale dialecten, zodat ze de unieke culturele uitingen van de regio beter kunnen vastleggen. Bovendien is het belangrijk dat de vertaler een goed begrip heeft van alledaagse zinnen en idiomen die vaak worden gebruikt in Italiaanse gesprekken of schrijven.

Naast het feit dat ze zich bewust zijn van de nuances van de taal, moeten effectieve Italiaanse vertalers goed geïnformeerd zijn over de cultuur en geschiedenis van het land. Dit stelt hen in staat om het document in zijn oorspronkelijke context te interpreteren en zorgt voor zinvollere vertalingen.

Het vermogen om nauwkeurig Italiaans te vertalen kan de bedrijfsgroei vergemakkelijken en het gemakkelijker maken om te communiceren met een wereldwijd publiek. Professionele vertaaldiensten zijn beschikbaar om organisaties te helpen de taalbarrière te overwinnen en tegelijkertijd de schoonheid van de taal te behouden. Samenwerken met een ervaren vertaalteam is de beste manier om accurate en zinvolle communicatie in het Italiaans te garanderen.
In welke landen wordt de Italiaanse taal gesproken?

Italiaans is een officiële taal in Italië, San Marino, Vaticaanstad en delen van Zwitserland. Het wordt ook gesproken in Albanië, Malta, Monaco, Slovenië en Kroatië. Daarnaast zijn er verschillende Italiaans sprekende gemeenschappen over de hele wereld, onder meer in landen als de Verenigde Staten, Frankrijk en Argentinië.

Wat is de geschiedenis van de Italiaanse taal?

De geschiedenis van de Italiaanse taal is lang en complex. De oudste geschreven vermelding van het Italiaans dateert uit de 9e eeuw na Christus, hoewel het waarschijnlijk is dat de taal veel eerder werd gesproken. De Italiaanse taal is ontstaan uit de dialecten van het Longobardisch, een Germaanse taal die werd gesproken door de Lombarden, een Germaanse volk dat het Italiaanse schiereiland in de 6e eeuw na Christus binnenviel.
Van de 9e tot de 14e eeuw ontwikkelde het Italiaans zich aanzienlijk, met de ontwikkeling van regionale dialecten over het schiereiland. In deze periode ontstond het Toscaanse dialect, of 'Toscana', dat de basis werd voor de moderne standaard Italiaanse taal.
In de 15e eeuw leidde de invloed van schrijvers uit Florence, Rome en Venetië tot verdere standaardisatie van de taal. In deze tijd werden tal van Latijnse woorden in de woordenschat van de taal opgenomen, zoals 'amoroso' (lieflijk) en 'dolce' (zoet).
In de 16e en 17e eeuw beleefde Italië een periode van grote literaire productie. De meest invloedrijke figuren van deze tijd waren Dante, Petrarca en Boccaccio, wiens werken een grote impact hadden op de taal.
In de 19e eeuw onderging Italië een politiek eenwordingsproces en werd de nieuwe standaardtaal, of "Italiano Comune", opgericht. De officiële taal van Italië is nu gebaseerd op het Toscaanse dialect, vanwege de prominente literaire erfenis.
Ondanks zijn lange geschiedenis blijft het Italiaans een taal die in veel delen van het land nog steeds actief wordt gebruikt in het dagelijks spraakgebruik.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Italiaanse taal?

1. Dante Alighieri (1265-1321): vaak aangeduid als de "vader van de Italiaanse taal", schreef Dante de Goddelijke Komedie en wordt gecrediteerd voor het vaststellen van het Toscaanse dialect als basis voor het moderne standaard Italiaans.
2. Petrarca (13041374): een Italiaanse dichter en geleerde, Petrarca wordt herinnerd om zijn humanistische invloed en wordt ook gecrediteerd met het uitvinden van de sonnetvorm van poëzie. Hij schreef veel in het Italiaans, waardoor de taal literairer werd.
3. Boccaccio (1313-1375): een 14e-eeuwse Italiaanse auteur, Boccaccio schreef een aantal werken in het Italiaans, waaronder de Decameron en verhalen uit het leven van St.Franciscus. Zijn werk hielp het Italiaans verder uit te breiden dan zijn dialecten en een soort lingua franca te creëren.
4. Luigi Pirandello (18671936): een Nobelprijswinnaar, Pirandello schreef veel werken in het Italiaans die zich bezighielden met thema ' s van maatschappelijke vervreemding en existentiële angst. Zijn gebruik van alledaagse taal hielp de taal breder te gebruiken en te begrijpen.
5. Ugo Foscolo (17781827): een van de meest invloedrijke figuren in de Italiaanse Romantiek, Foscolo hielp de taal van het moderne Italiaans vorm te geven door het gebruik van rijmen, meters en andere poëtische conventies te populariseren.

Hoe is de structuur van de Italiaanse taal?

De Italiaanse taal is een Romaanse taal en is, net als andere Romaanse talen, opgebouwd rond werkwoorden. Het heeft een onderwerp-werkwoord-Object woordorde en heeft een complex systeem van tijden en stemmingen om verleden, heden en toekomst uit te drukken. Het wordt beschouwd als een van de moeilijker te leren talen, vanwege de complexe nuances en subtiele verschillen in betekenis tussen woorden.

Hoe leer je de Italiaanse taal op de meest correcte manier?

1. Dompel jezelf onder: de beste manier om een taal te leren is om jezelf er zoveel mogelijk in onder te dompelen. Dit betekent zoveel mogelijk in het Italiaans horen, spreken en lezen. Vind Italiaanse films, tv-programma ' s, muziek, boeken en gesprekken met moedertaalsprekers.
2. Leer de basisprincipes van de Italiaanse grammatica, met name de werkwoordtijden, het zelfstandig naamwoord en de voornaamwoordvormen. Begin met een basisgesprek zoals jezelf voorstellen, vragen stellen en beantwoorden en emoties uiten.
3. Oefen regelmatig: het leren van elke taal vereist toewijding en oefening. Zorg ervoor dat je consequent tijd besteedt aan het studeren en oefenen van Italiaans.
4. Gebruik middelen verstandig: er zijn veel middelen beschikbaar om u te helpen Italiaans te leren. Profiteer van online taalcursus, woordenboeken, zinsdelen en audioboeken.
5. Blijf gemotiveerd: het leren van elke taal kan een uitdaging zijn. Stel kleine doelen voor jezelf en beloon jezelf wanneer je ze bereikt. Vier je vooruitgang!
6. Veel plezier: Italiaans leren moet een leuke en plezierige ervaring zijn. Maak leren leuk door taalspellen te spelen of Italiaanse Tekenfilms te kijken. Je zult versteld staan hoe snel je leert.

Telugu is de officiële taal van de Indiase staat Andhra Pradesh en wordt gesproken door miljoenen mensen in heel India, waaronder in sommige delen van Karnataka, Tamil Nadu en Maharashtra. Ondanks het brede gebruik ervan kan het voor veel mensen, vooral voor degenen die in het buitenland wonen, een uitdaging zijn om Telugu-vertalingen te krijgen.

Gelukkig zijn er nu verschillende betrouwbare opties voor het verkrijgen van kwaliteit Telugu vertalingen. Er bestaan professionele diensten die nauwkeurige, gecertificeerde vertalingen bieden van zowel zakelijke als persoonlijke documenten van het Engels naar het Telugu of vice versa. Deze diensten maken gebruik van ervaren vertalers die moedertaalsprekers van de taal zijn en ervoor zorgen dat alle vertaalde documenten hetzelfde niveau van nauwkeurigheid en kwaliteit behouden als de originele inhoud.

Voor bedrijven is het verkrijgen van nauwkeurige Telugu-vertalingen een belangrijk onderdeel van internationaal succes. Zij moeten ervoor zorgen dat hun documenten correct worden vertaald om potentiële klanten en partners in het land zo goed mogelijk te bereiken. Niet alleen zullen nauwkeurige vertalingen hen helpen hun marktbereik succesvol uit te breiden, maar ze helpen ook potentiële misverstanden te voorkomen die tot kostbare fouten kunnen leiden.

Als het gaat om mensen die hun persoonlijke documenten willen laten vertalen, zijn Telugu-vertalingen net zo belangrijk. Dit kan vooral van cruciaal belang zijn voor mensen die een visum, burgerschap, baan of een ander type document willen aanvragen waarvoor juridische nauwkeurigheid vereist is.

Ongeacht de reden, het krijgen van kwaliteit Telugu vertalingen moet altijd een prioriteit. Door te kiezen voor professionele diensten die native speaker vertalers in dienst hebben, kunnen zowel bedrijven als particulieren ervoor zorgen dat hun documenten elke keer nauwkeurig en professioneel worden vertaald.
In welke landen wordt de Telugu taal gesproken?

Telugu wordt voornamelijk gesproken in India, waar het een officiële taal is in de staten Andhra Pradesh, Telangana en Yanam. Het wordt ook gesproken door aanzienlijke minderheidsgemeenschappen in de buurstaten Karnataka, Tamil Nadu, Maharashtra, Chhattisgarh en Odisha, en wordt gesproken door de meerderheid in de staat Puducherry, een uniegebied van India.

Wat is de geschiedenis van de Telugu taal?

De Telugu taal verscheen voor het eerst in de op Sanskriet gebaseerde literaire werken van de 10e eeuw en is sindsdien geëvolueerd van Oud Telugu, naar Midden Telugu en vervolgens naar de moderne Telugu taal. De oudste bekende inscripties in Telugu dateren uit de 5e eeuw na Christus en werden gevonden in de asrama-grotten van het district Anantapur in Andhra Pradesh. De taal werd in deze periode gebruikt voor juridische en commerciële documenten.
In de Middeleeuwen werd Telugu sterk beïnvloed door zowel het Sanskriet als het Prakrit en de dichters van die periode schreven over hun liefde voor de taal. Voorbeelden van deze werken zijn Nannayya 's Mahabharatam, Palkuriki Somana' s Basava Puranam en Tikkanna ' s Rukmangada Charitra.
Gedurende de 17e en 18e eeuw bloeide de Telugu-literatuur, met schrijvers zoals Bhimi Reddi, Pingali Surana, Atukuri molla, Chinnayasoori, Paravastu Chinnayya Soori en Kandukuri Veeresalingam Pantulu die allemaal belangrijke bijdragen leverden aan de taal en de literatuur. In 1875 begon de Universiteit van Madras met het onderwijzen van Telugu-literatuur, waardoor het de eerste Indiase universiteit was die dit deed.
Tegenwoordig is Telugu de meest gesproken Dravidische taal en is het een van de officiële talen van India. Het wordt veel gebruikt in de staat Andhra Pradesh en ook in de aangrenzende regio ' s Karnataka, Tamil Nadu en Orissa, evenals in sommige delen van Maharashtra, Chhattisgarh en Jharkhand.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Telugu taal?

1. Vemana is een beroemde Telugu dichter, mysticus en filosoof. Hij is vooral bekend om zijn bondige en inzichtelijke gedichten, die de leer van Advaita Vedanta weerspiegelen. Hij heeft belangrijke bijdragen geleverd aan de cultuur en literatuur van Telugu.
2. Nannayya: Nannayya is een Sanskrit geleerde, grammaticus en auteur die leefde in de 11e eeuw. Hij wordt beschouwd als de vader van de Telugu-literatuur, omdat hij de vroegste voorbeelden van de Telugu-literatuur heeft geschreven.
3. Tikkana Somayaji: tikkana Somayaji was een 14e-eeuwse Telugu dichter en commentator. Hij wordt toegeschreven aan het schrijven van Mahabharata in Telugu, dat bekend staat als 'Tikkana Mahabharatamu'. Hij schreef ook Commentaren op de Bhagavad Gita, de Bhagavata Purana en de Upanishads.
4. Annamacharya: Annamacharya is een inspirerende dichter en heilige die leefde in de 15e eeuw. Hij componeerde meer dan 32000 liederen ter lof van Heer Venkateswara in Tirupati, die gezamenlijk bekend staan als 'Sri Annamacharya sankirtanas'. Deze liederen worden nog steeds gezongen in tempels in Zuid-India.
5. Charles Philip Brown was een Britse Indoloog en filoloog die uitgebreid in de Telugu-taal werkte. Hij stelde het eerste Telugu-Engelse woordenboek samen en vertaalde verschillende klassieke werken van het Sanskriet naar het Telugu. Zijn waardevolle bijdrage aan de Telugu taal en literatuur wordt nog steeds herinnerd.

Hoe is de structuur van de Telugu taal?

Telugu is een agglutinerende taal, wat betekent dat woorden worden gevormd door achtervoegsels toe te voegen aan een basis-of wortelvorm. Het woord voor" hond "is bijvoorbeeld" kukka "en het woord voor" honden "is " kukkala"."De structuur van Telugu is VSO (Verb-Subject-Object) woordvolgorde en maakt gebruik van onderscheid tussen geslacht en hoofdletter. Het heeft drie primaire gevallen: direct, schuin en locatief. Bovendien heeft het vier werkwoordvervoegingen en een complex systeem van eerbetekenissen.

Hoe leer je de Telugu taal op de meest correcte manier?

1. Volg een Telugu-taalcursus: er zijn een aantal online en persoonlijke cursussen beschikbaar om u te helpen Telugu te leren. Schrijf je in om een uitgebreide inleiding tot de taal te krijgen, die je klaar zal maken voor succes.
2. Onderzoek conversational Telugu: om vloeiend in Telugu te worden, is het belangrijk om te begrijpen hoe de taal functioneert in een conversationele context. Begin met het luisteren naar moedertaalsprekers van Telugu en oefen het herhalen van zinnen na hen.
3. Gebruik middelen om grammatica te oefenen: zodra je een basisniveau van conversational Telugu hebt, begin je te kijken naar de meer ingewikkelde aspecten van de taal, zoals werkwoordtijden en zinsstructuur. Het lezen van boeken, kranten en artikelen in Telugu is een geweldige manier om je grammaticale vaardigheden te oefenen.
4. Maak gebruik van online bronnen: veel websites bieden leeractiviteiten en informatie over de Telugu-taal en-cultuur. Bekijk Telugu - taalforums om andere leerlingen te ontmoeten, studiepartners te vinden en vragen te stellen.
5. Dompel jezelf onder in de cultuur: de beste manier om een taal te leren is om jezelf onder te dompelen in de cultuur. Luister naar Telugu-muziek, kijk films, woon evenementen en festivals bij en maak vrienden met Telugu-sprekers om vloeiend in de taal te worden.


LINK;

Maken
De nieuwe lijst
De gemeenschappelijke lijst
Maken
Verplaatsen Verwijderen
Kopiëren
Deze lijst is niet langer bijgewerkt door de eigenaar. U kunt de lijst naar uzelf verplaatsen of toevoegingen doen
Bewaar het als mijn lijst
Uitschrijven
  Abonneren
  Ga naar de lijst
   Maak een lijst
   Opslaan
   De lijst hernoemen
   Opslaan
   Ga naar de lijst
    Lijst kopiëren
     Lijst delen
     De gemeenschappelijke lijst
     Sleep het bestand hier
     Bestanden in jpg, png, gif, doc, docx, pdf, xls, xlsx, ppt, pptx formaat en andere formaten tot 5 MB